NOVINARI U ZATVORU: “Izazivali su paniku“

Obavezno pročitajte

Crnogorska policija privela je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije. ; Njih dvojica će biti saslušani danas u 9 sati.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala „Borba“, kako se sumnja počinio krivično delo na način što je izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa dogadjajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provere informacije, navodeno je u sinoćnjem saopštenju.

- Advertisement -

Raičević je, kao glavni i odgovorni urednik portala „IN4S“, kako se sumnja, izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem iste lažne vesti na portalu „IN4S“, navode iz policije.

Oni su objavili informaciju da je u državnoj Vili Gorica odjeknula eksplozija. Uprava policije je zvanično demantovala tu informaciju navodeći da je reč je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

Ovo je drugi slučaj u nekoliko dana da novinare privode zbog izazivanje panike i nereda. Prethodno je bila privedena urednica Fos medija Andjela Djikanović jer je objavila lažnu vest da će „specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan“, što je Vlada Crne Gore demantovala. ;Ona je puštena da se brani sa slobode posle jednodnevnog pritvora.

Sourcebeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu