13.7 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

NOVI STATUS DR KONA IZAZVAO PRAVU POMETNJU! Evo šta je objavio, SVI SU NA NOGAMA

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Doktor Predrag Kon oglasio se povodom nošenja maski u zatvorenom prostoru i o tome koliko imaju efikasnost.

Mnogo je spekulacija o uvođenju pooštrenih mera za Srbiju, budući da susedi uvode obavezno nošenje maski i na otvorenom prostoru. Praktično, kuda god da kročite morate nositi zaštitnu masku sa sobom. Putem svog fejsbuk naloga oglasio se doktor i član kriznog štaba Predrag Kоn, koji je objasnio da li je dobro uvoditi ovu meru i u Srbiji.

SZO BRANI SVOG STARLETANA KONA: Greške se dešavaju! Što više mrtvih na papiru, to bolje!?

- Advertisement -

– Ekstremno je retko nošenje maske na otvorenom prostoru… iako je to jasna preporuka da bi se smanjila cirkulacija i potencijal virusa. Ne mali broj tumači da preporuke treba ismevati…a neki stručnjaci čak i „podučavaju“ da maske ne treba nositi. Kako onda sprečiti novi talas kovid-19? Da li baš sve mora biti obavezna mera? – istakao je Predrag Kоn na svom fejsbuk nalogu.

Pri kraju prvog talasa korona virusa, dr Predrag Kоn je rekao „da ćemo o ukidanju vanrednog stanja i ukidanju restriktivnih mera moći da razgovaramo kada ovaj brojka padne ispod pet odsto“. Sa druge strane vreme za pooštravanje mera je kada „Konov koeficijent“ dostigne vrednost veću od dva.

– Kada broj novozaraženih u odnosu na broj testiranih spadne ispod 0,5 odsto to je sporadično javljanje – rekao je dr Predrag Kon u trenutku kada smo mislili da je prvi talas korone prošao.

- Advertisement -
Sourcekutaknet
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti