22.9 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

NOVI SAD: Oslikan veliki mural posvećen Ratku Mladiću na Novom naselju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mural posvećen komandantu Vojske Republike Srpske i Ratku Mladiću oslikan je u Ulici Mileve Marić, na Novom naselju.

Veliki mural oslikan je na stambenoj zgradi na kraju ulice. Na muralu je ispisano i „Nek je tvojoj majci hvala“, kao i naziv kvarta u kom je oslikan – Šarengrad.

Kako su javili građani koji su se obratili redakciji 021.rs, mural je oslikan pre nekoliko dana. Oslikao ga je „srb 1389“, koji je autor još nekoliko sličnih murala u Novom Sadu.

- Advertisement -

Dodato je i obeležje „SK88“, što je skraćenica kojom se prepoznaju Srpski kojoti, navijači Fudbalskog kluba Mladost, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.  Pojava murala posvećenog Ratku Mladiću ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da su i u prethodnom periodu bili oslikavana slična dela na fasadama. Pažnju javnosti privukao je i mural Ratku Mladiću na stadionu Fruškogorca iz Sremske Kamenice, koji je u nekoliko navrata umrljan farbom.  

1 / 3 Građani su se požalili da lokalne vlasti ne reaguju na njihove prijave, pa tako, na primer, nalepnica „Bulevar Ratka Mladića“ i dalje prekriva tablu s imenom Bulevara cara Lazara, iako se građanin požalio našoj redakciji početkom decembra, navodeći da niko od nadležnih nije želeo da reaguje. 

Murali Ratka Mladića bili su u centru pažnje javnosti početkom novembra, kada je došlo do protesta u Beogradu, jer su aktivisti tražili da jedan mural bude prekrečen. Tada je došlo i do privođenja Aide Ćorović, koja je mural gađala jajima. Osim aktivistima, na drugoj strani su se okupili simpatizeri komandanta VRS i osuđenog ratnog zločinca, a čitav skup je obezbeđivala policija. Konstantno prekrečivanje i ponovno obnavljanje ovog murala u Beogradu i dalje traje. 

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti