8.2 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

NOVI SAD NA ULICAMA: Studenti se priključuju kolegama iz Beograda!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novosadski studenti najavili su za danas u 18 časova protest ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“, nakon što su studenti u Beogradu protestovali zbog najavljenog iseljavanja iz domova.

Najava protesta u Novom Sadu usledila je nakon održanog protesta u Beogradu, u četvrtak uveče, kada su se beogradski studenti pobunili zbog plana da se isele iz domova, što je najavljeno kao jedna od mera u borbi protiv širenja virusa korona u srpskoj prestonici. U pozivu novosadskim studentima na okupljanje u 18 časova kaže se da žele da iskažu kolektivno nezadovoljstvo i pruže podršku prijateljima iz Beograda zbog odluke o prinudnom iseljavanju.

- Advertisement -

– Iskazujemo nezadovoljstvo i zbog odluke o plaćanju studentskih domova u Novom Sadu po ekonomskoj ceni od 15. jula. Studenti nisu krivi zbog epidemiološke krize u Srbiji. Studenti neće da ćute na kontinuirano kršenje njihovih prava. Pokažimo solidarnost i izborimo se za naša prava koja su danas ugroženija više nego ikad pre – stoji u pozivu koji je potpisala Omladinska studentska akcija Novi Sad.

Podsetimo da je iseljavanje studenata u Beogradu zbog epidemioloških mera najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu na RTS-u, pa su još tokom emisije studenti u domovima u glavnom gradu izašli na ulice i blokirali nekoliko raskrsnica.

Oni su potom krenuli u protestne šetnje Beogradom. Iako se pojavila informacija da je, nakon emisije, Vučić imao sastanak sa studentima i da je dogovoreno da ostanu u domovima, studenti na protestu, koji se završio okupljanjem ispred republičke skupštine, to su negirali.

- Advertisement -

Poručili su da žele da im se dozvoli da ostanu u domovima, kao i da se produže ispitni rokovi za studente koji su oboleli ili su u karantinu.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti