NOVI SAD, EVROPSKA PRESTONICA KULTURE BEZ AUTOBUSA: Naprednjačka vlast dotakla dno!

Obavezno pročitajte

„Povodom današnjeg obraćanja javnosti, kojim rukovodstva JGSP „Novi Sad“ obaveštava građane našeg grada o tome da je primorano „da od 26. januara na dnevnom nivou otkaže pojedine polaske GRADSKIH linija“, ukazao bih na pet činjenica“, naveo je Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, čije saopštenje prenosimo u celosti.

„Prvo, u svojoj 111 godina dugoj profesionalnoj i časnoj istoriji ovakav skandal se nikada nije dogodio u organizaciji javnog prevoza. I u vreme sankcija, bombardovanja i rušenja mostova, Novi Sad je uzorno funkcionisao, uključujući i javni prevoz. Bilo je teško, ali organizovano i bez zastoja.FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Drugo, problem nije pogoršana „epidemiološka situacija“, kako se navodi u saopštenju, nego potpuna nesposobnost gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rukovodstva JGSP „Novi Sad“.

- Advertisement -

Treće, problem sa koronom traje već dve godine, pa ipak je gradski prevoz, pre svega zahvaljujući požrtvovanju i radnoj disciplini vozača – uspešno funkcionisao.

Četvrto, rukovodstvo nije na vreme reagovalo na činjenicu da u poslednjih pet godina postoji problem nedostatka vozača. Umesto da prevenira problem i ide u susret njegovom rešavanju, oni su potpuno zapustili i zanemarili ovu manjkavost u radu preduzeća.

Peto, na osnovu saopštenja ostaje potpuno nejasno na kojim linijama i u kojim vremenskim intervalima, autobusi neće saobraćati. Građani su upućeni na sajt preduzeća i „NSmart aplikaciju za mobilne telefone“?!Miloš Vučević FOTO: PrintscreenMiloš Vučević FOTO: Printscreen

Efektnije od toga je da građani „gledaju u pasulj“, kada stižu autobusi!

Od osnivanja do danas biti vozač u JGSP „Novi Sad“ nije bilo obično radno mesto nego statusni simbol pouzdanosti i odgovornosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelno rukovodstvo uspelo je nemoguće – do kraja su upropastili i ovo preduzeće“, zaključio je Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu