NOVI PREMIJER CRNE GORE: Naš prvi korak biće izmena zakona o veroispovesti!

Obavezno pročitajte

Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, na konferenciji za novinare, nakon završetka sjednice Skupštine, zahvalio je na, kako je naveo, permanentnoj podršci.

„Imamo samo jednu obavezu – da vas ne razočaramo. Nijesmo željeli da dajemo nijedno konkretno obećanje jer pretpostavljamo da podaci koje imamo nijesu tačni. Tačan podatak je samo ono sto je tačno nađeno. Sve drugo je pretpostavka. Imamo statistiku koja je čudnovata, koja se razlikuje od podataka određenih ministarstava“, kazao je premijer Krivokapić.


Podaci koji dolaze do određenih službi, kako je naveo, vrlo često su takvi da ne odgovaraju stvarnosti.

Kazao je da njegov stil nije kritikovanje nego rad i da će to će biti moto ove Vlade.

„Nije korektno i nema toga koji može napraviti rezultat za dvjesta dana“, naveo je on.

Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako je naveo, već su pripremili. „Nadam se da će to biti naš prvi konkretni korak“, rekao je Krivokapić.
Kazao je i da će već prve sedmice imati „intenzivne razgovore sa svim ambasadorima“.

Odgovarajući na pitanja novinara o protjerivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića, Krivokapić je rekao da žali zbog toga što se desilo.

„To što nam procedure omogućavaju, mi ćemo ispoštovati. Znam da nam ne trebaju bilo kakvi problemi. Neće Crna Gora postati druga srpska država. Crna Gora je nezavisna i biće takva do kraja. Insistiraćemo na najboljim odnosima sa svim susjedima, ne po prijateljskoj liniji, nego institucionalno – na obostrano zadovoljstvo“, rekao je on.
Kad je posrijedi Budžet, Krivokapić je kazao da će nacrt biti napravljen do 20. decembra.

„Metodološki imamo drugi pristup, ali ga za deset dana ne možemo napraviti drugačijim, možemo ga korigovati – to zavisi od saradnje sa Centralnom bankom“, rekao je premijer.

Krivokapić je naveo i da obrazovanje mora da se promijeni.

„Nećemo praviti reformu, ali možemo napraviti drugačiji pristup, koristiti drugačije metode. Djecu učiti da radosni idu u školu, da nema dodatnih časova“, kazao je premijer Krivokapić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu