NOVI POTEZ BOŠKA: Pismo poslato na 300 adresa u SAD, Evropi i Rusiji! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas, u ponedeljak 18. maja da je vrsta protesta kakav je on odabrao, štrajk gladju ispred zgrade Skupštine Srbije, ostao „jedini način da se skrene pažnja i domaće i međunarodne javnosti na to šta se u Srbiji dešava“, i najavio da će zajedno sa Ivanom Kostićem nastaviti sa protestom.


- Advertisement -

Obradović je na konferenciji za novinare koju je održao ispred Narodne skupštine, čiji je poslanik, rekao da je povod za protest i štrajk glađu „nasilni pokušaj vlasti da potpuno nedemokratski, zdravstveno nebezbedno i protivustavno održi izbore 21. juna“.

„Ako je to nešto što mi svi treba da ćutimo i trpimo, onda će naša žrtva biti uzaludna“, kazao je Obradović.

On je rekao da su mediji pogrešno preneli njegovu izjavu „da se za pomoć obratio Evropskoj uniji“, i rekao da to nije učinio već da se obratio Evropskom parlamentu.

„To je velika razlika, u Evropskom parlamentu su zastupljene sve političke opcije pa i one evroskeptične. Evropski parlament je prava slika evropske političke scene i dužni smo da ih obavestimo o tome šta se radi u Srbiji“, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je potivnik bilo kakvog stranog mešanja u unutrašnje stvari zemlje, ali da su Dveri ovim obraćanjem te političke faktore u inostranstvu „stavili na neku vrstu ispita“.


„Ako je za sve njih ono što se dešava u Srbiji normalno i ako su za njih izbori demokratski onda smatram da oni ne žele Srbiji dobro“, rekao je Obradović.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je i danas da je njegov pokret poslao pismo o dešavanjima u Srbiji i njegovom štrajku glađu na 300 adresa u SAD, Evropi i Rusiji.

Obradović je objasnio da su time želeli da ih stave na neku vrstu ispita, jer ako su za njih izbori 21. juna demokratski, onda „oni Srbiji ne žele dobro“.

Podsetimo, poslanik Dveri Dragan Vesović uputio je partrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju pismo u kome ga moli da „pozove na stišavanje strasti i plodotvoran dijalog zavađenih“ predstavnika vlasti i opozicije u Srbiji.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu