25 C
Belgrade
петак, 5 јуна, 2020

NOVI POTEZ BOŠKA: Pismo poslato na 300 adresa u SAD, Evropi i Rusiji! (VIDEO)

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas, u ponedeljak 18. maja da je vrsta protesta kakav je on odabrao, štrajk gladju ispred zgrade Skupštine Srbije, ostao „jedini način da se skrene pažnja i domaće i međunarodne javnosti na to šta se u Srbiji dešava“, i najavio da će zajedno sa Ivanom Kostićem nastaviti sa protestom.


- Advertisement -

Obradović je na konferenciji za novinare koju je održao ispred Narodne skupštine, čiji je poslanik, rekao da je povod za protest i štrajk glađu „nasilni pokušaj vlasti da potpuno nedemokratski, zdravstveno nebezbedno i protivustavno održi izbore 21. juna“.

„Ako je to nešto što mi svi treba da ćutimo i trpimo, onda će naša žrtva biti uzaludna“, kazao je Obradović.

On je rekao da su mediji pogrešno preneli njegovu izjavu „da se za pomoć obratio Evropskoj uniji“, i rekao da to nije učinio već da se obratio Evropskom parlamentu.

- Advertisement -

„To je velika razlika, u Evropskom parlamentu su zastupljene sve političke opcije pa i one evroskeptične. Evropski parlament je prava slika evropske političke scene i dužni smo da ih obavestimo o tome šta se radi u Srbiji“, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je potivnik bilo kakvog stranog mešanja u unutrašnje stvari zemlje, ali da su Dveri ovim obraćanjem te političke faktore u inostranstvu „stavili na neku vrstu ispita“.


„Ako je za sve njih ono što se dešava u Srbiji normalno i ako su za njih izbori demokratski onda smatram da oni ne žele Srbiji dobro“, rekao je Obradović.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je i danas da je njegov pokret poslao pismo o dešavanjima u Srbiji i njegovom štrajku glađu na 300 adresa u SAD, Evropi i Rusiji.

Obradović je objasnio da su time želeli da ih stave na neku vrstu ispita, jer ako su za njih izbori 21. juna demokratski, onda „oni Srbiji ne žele dobro“.

Podsetimo, poslanik Dveri Dragan Vesović uputio je partrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju pismo u kome ga moli da „pozove na stišavanje strasti i plodotvoran dijalog zavađenih“ predstavnika vlasti i opozicije u Srbiji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

“Ja sam Srbin, pravoslavac, vernik. Pola Vlade da mi bude gej, ne dolazi u obzir”

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji sa izbornom listom “Narodni blok – Velimir Ilić – general Momir Stojanović” izlazi na izbore za...

STARAC KRVARI: Novi snimak brutalnosti sa ulica Amerike

Amerika i nemilosrdnost policije Strašan snimak policijske brutalnosti u Bafalu, tokom protesta zbog smrti Džordža Flojda, ponovo je...

SINIŠA MALI U TRCI ZA PREMIJERA SRBIJE? „Nije samo kampanja“

Ministar finansija Siniša Mali odbacio je danas navode da je u trci za budućeg premijera Srbije. Mali je, upitan da li...

Jurić u podne saopštava ime političara!?

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić danas će dati iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom svojih saznanja u vezi sa političarem pedofilom.

INTERNET RAT BUKTI: Tviter Trampa proglasio rasistom!

Tviter u kampanji protiv Trampa Kada se u pretragu na društvenoj mreži Tviter ukuca pojam rasista na engleskom...
- Advertisement -