NOVI GRAFITI U KOSOVSKOJ MITROVICI: „NATO idi kući! Ovo je Srbija“

Obavezno pročitajte

Nakon grafita „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“, „Čekamo“, „Nema predaje, KM ostaje“, „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“, građani Kosovske Mitrovice ugledali su novu poruku „NATO GO HOME! Ovo je Srbija“. Istovremeno, primetni su i grafiti „Severna brigada raste iz dana u dan“.

Grafiti ispisani na engleskom „Nato odlazi kući! Ovo je Srbija!“ ispisani su u plavoj, crvenoj i beloj boji i to na više lokacija u centru grada, prenosi KoSSev.

- Advertisement -

Takođe, pretežno na zidovima zgrada vidljivi su i grafiti „Severna brigada raste iz dana u dan“. Ova poruka ispisana je u crvenoj i crnoj boji.

Od kada su počeli da se pojavljuju u prethodnih više od mesec dana, tačnije od odluke kosovske vlade da primeni odluku o srpskim dokumentima i tablicama, ovo su prve poruke upućene međunarodnoj zajednici.

Danas je ujedno u zgradi opštine Severna Mitrovica održan višečasovni sastanakSrpske liste i izaslanika EU i SAD za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara.

Međunarodni dvojac prethodno je održao više sastanaka sa kosovskim zvaničnicima i opozicionim liderima u Prištini, a kako je potvrđeno, danas će otputovati i za Beograd gde će razgovarati sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM, Petrom Petkovićem.

Kako su juče izjavili u Prištini, na Kosovu borave sa ciljem sprečavanja eskalacije situacije 1. septembra, kada bi odloženo trebalo da se primeni prištinska mera reciprociteta koja se tiče registarskih tablica i ličnih dokumenata.

Izvor : KoSSev

Takođe, prema pisanju prištinskih medija, dvojac je navodno zatražio da se primena odluke kosovske vlade o srpskim dokumentima i tablicama odloži za još tri meseca.

Sa grafitima na ulicama Kosovske Mitrovice započelo se uoči prve najave kosovske vlade o početku preregistracije srpskih tablica gradova na Kosovu na RKS i uvođenju ulaz/izlaz dokumenta za srpske državljane od 1. avgusta.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu