DIJANA U POLICIJI IZGOVORILA OVIH 5 REČI: Novi detalji sa saslušavanja Hrkalovićeve

Obavezno pročitajte

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka u MUP osumnjičena da je blisko sarađivala sa mafijaškim klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, došla je juče na saslušanje u policiju nakljukana lekovima za smirenje.

Ona je ponovo odbila testiranje na poligrafu, a rekla je da zbog navodne bolesti nije u stanju da skoncetrisano razgovara sa inspektorima. Kako se saznaje, na gotovo sva pitanja odgovarala je sa: “ne znam” i “ne sećam se”, a čak je rekla da ne poznaje ni policajca sa kojim je svojevremeno bila u emotivnoj vezi.

Hrkalovićeva je juče oko 11 sati došla u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je saslušavana skoro četiri sata.

– Bila je u pratnji dva advokata, a inspektori su odmah zapazili da je pod dejstvom nekih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje. Bila je, što bi se reklo, “stondirana”, usporena i nezainteresovana za sve što se oko nje dešava. Mi sumnjamo da je namerno popila te lekove kako bi tokom saslušanja ostala mirna i staloženo odgovorila na neprijatna pitanja – rekao je izvor iz istrage.

Prema rečima izvora, ona je tokom saslušanja na gotovo sva pitanja odgovarala kratko, sa samo nekoliko reči.

– Hrkalović je ispitivana povodom optužbi da je lično organizovala praćenje i prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića, kao i članova njegove porodice. Upitana je i da li je transkripte prisluškivanih razgovora slala Veljku Belivuku i njegovim saradnicima. To je sve negirala. Na pitanje o Belivuku i Darku Elezu, koji je u decembru uhapšen i nedavno izručen u BiH, odgovorila je da ih nikad nije videla, iako postoje nepobitni dokazi da se redovno sastajala sa njima i da su održavali blisku komunikaciju – prenosi izvor i dodaje da je Hrkalovićeva posebno iznenadila inspektore kada su je pitali za pripadnika beogradske policije sa kojim je svojevremeno živela i bila u bliskoj vezi.

Smireno odgovarala na pitanja

– Mirno je kazala da ga se ne seća. A operativna saznanja pokazuju da je upravo taj policajac povezao Dijanu sa Belivukom, jer su bili bliski prijatelji…

Hrkalovićeva je i polovinom januara saslušana u službi MUP, nakon što je Dejan Milenković, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, kazao inspektorima da je prisluškivao Vučića i njegovu porodicu upravo po Dijaninom nalogu. Hrkalovićeva je i tada izjavia da ne zna ništa o tome i odbila je poligrafsko ispitivanje.

Ona je juče ponovo saslušana nakon što je Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, na saslušanju izjavio da su ga Dijana i predsednik FSS Slaviša Kokeza povezali sa Veljkom Belivukom, kome je morao da repusti obezbeđenje svojih lokala u centru Beograda.

– Kajmaković je ispričao u policiji da je suvlasnik, direktor i menažder nekoliko najpoznatijih restorana i klubova i da je ranije u tim lokalima uglavnom sam angažovao obezbeđenje. Problem nastaje 2016. godine kada ga je, navodno, Slaviša Kokeza više puta kontraktirao i ubeđivao da obezbeđenje kluba “Kasina” na Terazijama preuzmu Belivuk i njegova ekipa – rekao je izvor.

Kajmaković je navodno najpre odbio tu ponudu, ali su nakon toga navijači počeli da dolaze u njegove lokale i da prave probleme, a onda su krenule i učestale policijske racije koje su mu onemogućavale da radi. Aca Bosanac je zatim ponovo uspostavio kontakt sa Kokezom, koji ga je spojio sa Dijanom Hrkalović. Posle razgovora sa državnom sekretarkom u MUP, Kajmaković je odlučio da ekipi Belivuka prepusti obezbeđenje u većini svojih lokala.

Dijana Hrkalović, inače, otkaz u MUP-u dala je u junu 2019. godine pod misterioznim okolnostima. U medijima se sprekulisalo je povod za to bio pritisak američke DEA, koja je navodno imala njene kompromitujuće snimke sa članovima crnogorskog kavačkog klana. Ubrzo nakon toga promenila je ime u Nika Rina, ali je nekoliko meseci ranije vratila svoje staro ime.

Podsetimo, policija je 4. februara uhapsila Belivuka, njegovu desnu ruku Marka Miljkovića i još 20 članova ovog klana, osumnjičenih za brojna ubistva, iznude i trgovinu drogom. Belivuk je, prema operativnim saznanjima, radio je za kavački klan i učestvovao je u brojnim likvidacijama suprotstavljenog škaljarskog klana.

SourceInformer

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu