18.9 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

NOVE PRETNJE AMFILOHIJU: Na Cetinju i Lovćenu se graditi neće!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pretnje sa protesta upućene Mitropolitu Amfilohiju

Pristalice odlazećeg režima još uvijek se ne mire sa činjenicom da je Demokratska partija socijalista gubitnik parlamentarnih izbora, te da je poslije 30 godina smijenjena diktatura Mila Đukanovića.
Nakon „proslave“ poraza, „patriote“ su organizovale dva skupa – u Podgorici i na Cetinju, sa kojih su se čule šovinističke poruke upućene srpskom narodu, o čemu svjedoče brojni snimci.

Danas su crnogorske „patriote“ sa Cetinja postavile transparent, kojim su željeli da pošalju jasnu poruku mitropolitu Amfilohiju koji je najavio obnovu Njegoševe kapele na Lovćenu, da to neće dozvoliti.

Amfilohije
- Advertisement -

Želimo i da obnovimo crkvu na Lovćenu, a trenutno podižemo i crkvu patrijarha Gavrila u njegovom rodnom selu Vrujcima. Prije nego što se vratimo na obnovu crkve na Lovćenu, što će, nadam se, biti iduće godine, želja nam je da najprije podignemo dvadesetu crkvu koja je ‘sletjela’ sa Lovćena – rekao je mitropolit Amfilohije, podsjećajući na amanet kralja Nikole i na to da je položen kamen-temeljac za crkvu Svete trojice, koja će se nalaziti između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju, a u kojoj će biti pohranjene tri najveće svetinje Cetinjskog manastira.

Transparent “Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće”, postavljen je na samom ulazu u grad.

„Crnogorske patriote“, kazao je jedan od organizatora za CdM, planirale su i skup povodom ovih najava mitrpopolita crnogorsko primorskog Amfilohija, ali su odustali zbog složene epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Ovakvo „patriotsko“ ponašanje i ne čudi, ako se uzme u obzir činjenica da su prije nekoliko dana te iste „patriote“, zvona na Cetinjskom manastiru propratili psovkama i uzvicima „E viva Montenegro“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti