16.1 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

Nove mere Vlade Srbije gde je vanredna situacija

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mere vlade Srbije

U jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije korone proglašena vanredna situacija zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako se ne mogu sprovesti mere zaštite, ugostiteljski objekti radiće od 7 do 20 časova, a neće biti svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija, odlučila je danas Vlada Srbije.

Vlada Srbije je na sednici propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

mere,
- Advertisement -

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti, kao ni sportskih i zabavnih manifestacija.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera.

- Advertisement -

U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite – fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica.

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, preneo je Tanjug.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti