NOVE MERE: Od utorka kraći policijski čas!

Obavezno pročitajte

Predsednik Aleksandar Vučić na televiziji Pink govorio o tome kada će početi ublaživanje mera. Već od utorka kraći policijski čas.IZVOR: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Epidemiolog Predrag Kon na redovnoj konferenciji za medije održanoj u subotu najavio je da će uskoro početi ublaživanje mera uvedenih od strane Vlade Srbije, a na preporuku zdravstvene struke zbog pandemije korona virusa.

On je istakao da je prerano govoriti o ukidanju policijskog časa za naredni vikend i prvomajske praznike i da je važno sačuvati strpljenje.

O tome je priliko gostovanja na televiziji Pink govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Prva mera će biti skraćenje policijskog časa za sat vremena. Počećemo od utorka i više neće biti od 17, već od 18 časova. Ostavljamo sat vremena duže za prodavnice, a ljudima da mogu da rade duže. Dajemo sat više svima, ali ne želimo nikoga da ugrožimo“, rekao je predsednik Vučić.

Ono što je već sada sigurno, to je da će stariji od 65 godina posle Uskrsa, nakon više od mesec dana provedenih u strogoj izolaciji, moći da prošetaju. Oni će tokom policijskog časa moći će da izađu u bilo kom trenutku kako bi se izbegla veća koncentracija ljudi na jednom mestu.

- Advertisement -

„Od utorka, dana kada vise ne budemo imali veliki policijski čas, penzioneri će, utorkom, petkom i nedeljom, imati sedam sati na raspolaganju, od 18 do 01, da izaberu svojih pola sata za šetnju. Cilj je da izbegnemo da nam 1.700.000 izađu u isto vreme. Tako će neki da izađu od 19 do 19.30, neko od 19.30 do 20…“, objasnio je Vučić.

SourceMondo

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu