NOVE CENE GORIVA: Skuplji i dizel i benzin

Obavezno pročitajte

Litar evrodizela će od sutra od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 187 dinara, a benzina evropremijum BMB 181 dinar.

Dizel će tako naredne nedelje biti skuplji za dinar, a benzin takođe.

- Advertisement -

Prošle nedelje je cena goriva bila 186 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina evropremijum BMB 95 najviše 180 dinara.

Blagi prosečan rast cena imali smo i prethodnih nedelja, podseća Blic. Ne tako davno litar dizela smo plaćali i po 220 dinara, a sada je nekoliko činjenica koje bi mogle ponovo napraviti cenovni obrt.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njeni članovi najavili su sada, na iznenađenje svih, smanjenje proizvodnje nafte od maja 2023. godine, na oko 1,15 miliona barela dnevno. Da stvar bude komplikovanija, ova odluka dolazi nakon već dogovorenog smanjenja proizvodnje u oktobru, čime se postavlja pitanje budućnosti tržišta nafte u svetu i posledično cena goriva u Srbiji.

Prema procenama analitičara velikih banaka u svetu, ova odluka mogla bi da pogura cenu barela ka nivou od 100 dolara. Jutros je cena barela na londonskom tržištu bila 87 dolara, tri dolara više u odnosu na prethodnu nedelju.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu