Nova Vučićeva obećanja penzionerima i aplauz za aplauzom

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove penzionerske kartice koje će od 1. oktobra omogućiti značajne popuste i pogodnosti za penzionere u celoj Srbiji. On je na skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji nrekao i da će penzije u budućnosti pratiti plate, što znači značajnije povećanje svake godine nego što je bilo ranije. Ova najava izazvala je gromoglasan aplauz prisutnih.

Vučić je podsetio da su penzioneri u poslednja dva meseca primili ukupno 20,8 odsto veće penzije i istakao da je to najveće povećanje do sada.

- Advertisement -

Kada su u pitanju penzionerske kartice, Vučić je rekao da će od 1. ili 15. marta krenuti prijave, a kartice će početi da se upotrebljavaju od 1. oktobra. One bi penzionerima trebalo da omoguće popuste prilikom plaćanja računa u trgovinama, apotekama, banjama, na autoputu…

Vučić je govorio i o zdravlju starijih, svrstavajući sebe u tu kategoriju stanovnika.

„Kada vam je teško da odete do doma zdravlja. Mrzim da idem u domove zdravlja i bolnice, idem samo kad je poslednji čas. Kod nas starijih postoji otpor“, rekao je Vučić najavljujući nove pogodnosti.

Prema njegovim rečima, u 50 gradova će se na javnim mestima postaviti punktovi na kojima će penzioneri moći da obave dijagnostičke preglede i dobiju terapiju, i sve to besplatno.

On je na kraju zahvalio penzionerima na razumevanju koje su imali 2014. godine kada su smanjene penzije, što je ponovo izazvalo gromoglasan aplauz.

„I za kraj, dužan sam vam ogromnu zahvalnost i to nije nikakva patetika. Bez penzionera, vaše odgovornosti i ozbiljnosti, mi ništa u Srbiji ne bismo mogli da proizvedemo, naš finansijski sistem ne bismo mogli da osnažimo“, rekao je Vučić.

Prema predsednikovim rečima, penzioneri su zaslužni i za to što su pripadnici Vojske Srbije dobili 25 odsto uvećane plate od januara, a salom u Palati Srbije prolomio se još jedan aplauz.

Predsednik je najavio i da bi prosečna penzija za dve godine mogla da bude 450 evra, a da bi 2026. godine moglo da se dostigne 500 evra. To bi, prema njegovim rečima, penzionerima ostavilo prostora i da nešto uštede od svojih penzija.

„Hvala vam na ljubavi prema otadžbini, odgovornosti. Od vas očekujemo veliku pomoć i znamo da za nas uvek ima ko da radi – a to ste vi“, poručio je Vučić najstarijim sugrađanima.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu