NOVA „USLUGA“ U RESTORANU: Sad naplaćuju i otvaranje vina?! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Jedan beogradski restoran naplatio je gostu 400 dinara otvaranje boce vina. Šokirani čovek video je to tek kada je dobio račun, koji je potom podelio na društvenoj mreži Tviter.

Objava je ubrzo postala viralna i korisnici društvenih mreža su počeli masovno da ga dele.

- Advertisement -

Šta je najviše poskupelo u restoranima?

– Da vam konobar otvori bocu – plaćate 400 dinara. Da, lepo ste pročitali – otvaranje vina košta 400 dinara. Nigde u restoranu ne piše da li postoji opcija da sami izvadite pampur – piše u objavi.

Usledila su pitanja da li je to po zakonu ili ne, a odgovor na to dalo je Udruženje potrošača Efektiva.

– Usluga „otvaranje vina“ – 400 dinara! Iskreno, ne znamo da li se ovo inače praktikuje po restoranima, ali ranije nismo čuli za ovu „uslugu“. Međutim, ako je besplatno otvaranje vina nešto što je uobičajeno, onda je „pružalac usluge“ bio dužan da potrošača obavesti o nameri da ovu uslugu naplati, usmeno ili jasnim isticanjem u cenovniku. Ako to nije uradio, potrošač nema obavezu da plati! – naveli su iz Efektive u tvitu.

50 najboljih restorana na svetu: Danci prvi, 226 evra ručak u najbližem

 Inače, naplata otvaranja boce nije jedina novina koja je smišljena da bi se izvuklo više novca, pa je jedan Beograđanin podelio ovo iskustvo:

– U jednom beogradskom restoranu čekao sam glavno jelo, kada nam je konobar doneo, bez pitanja, kuver, sa malo sirnog namaza, i korpom sa par kifli. Iako ne jedem sir, nisam hteo da odbijam, misleći da je cena simbolična. Cena je na kraju bila 500 dinara. Previše za kiflu sa malo sira, zar ne? –  upitao je.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DETALJI TRAGEDIJE: Dečak skočio za vreme časa

Učenik osmog razreda S.F. poginuo je danas kada je skočio kroz prozor učionice osnovne škole u Kačarevu. Podsetimo, tragedija se...

Još priča na sličnu temu