Nova prevara na Fejsbuku, ako ne pazite, možete da izgubite pristup profilu

Obavezno pročitajte

Prevaranti na internetu konstantno traže nove načine kako do naivnih i lakovernih korisnika, koje potom ili „opelješe“ ili im ukradu privatne podatke kao što je pristup na društvenim mrežama.

U ovom konkretnom slučaju reč je o Fejsbuku, gde se ponovno širi jedna prevara koja je imala dosta uspeha u ne tako davnoj prošlosti. Odnosi se na lažne informacije o nečijoj smrti, piše Daily Mail.

- Advertisement -

Princip je jednostavan, kroz Messenger ili preko statusa i komentara se šalju poruke tipa “vidi ko je umro”, “nećeš verovati ko je umro”, “strašno, gle ko je umro”, “nećeš verovati ko je umro, znam da ga/je znaš pa ti šaljem”… Nikad u osnovnom delu poruke ne piše o kome se radi pa je potrebno kliknuti na ponuđeni link.

Oni koji kliknu, naći će se u problemima, posebno ako ispune “obrazac” ispred njih na stranici koja se otvara. Ona traži od posetilaca upis korisničkog imena i lozinke koju koristi na Fejsbuku. Ako to učini, prevaranti dobijaju pristup računu i s njega dalje šalju svima s liste prijatelja identičnu poruku s lažnom informacijom o nečijoj smrti.

Kad neko izgubi pristupne podatke Fejsbuku, može ostati i bez novca, posebno ako je povezao neke druge osetljive informacije s njim koje mogu da posluže za krađu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu