21.7 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

NOVA OPLELA PO LITIJAMA I PORODIČNIM ŠETNJAMA: To su nasilnici, dileri droge i protivnici vakcina!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prva „Litija za spas Srbije“ održana je nedavno u Beogradu, a građani su ispred Hrama Svetog Save potpisivali peticiju za zabranu Parade ponosa. Na ovim litijama su među glavnim predstavnicima bili i Vladika Nikanor, kao i predstavnik srpske ultra desnice Miša Vacić. Na litiji uz Vacića je bio i njegov brat sa svojom porodicom, a tu su se našli i dr Branimir Nestorović i Ivica Božić.

Sveštenici su nosili platno na kome je pisalo „Sveti oče Savo, moli Boga za nas“, a učesnici su nosili slike komandanta četničkih jedinica u Drugom svetskom ratu Dragoljuba Draže Mihailovića i predsednika Rusije Vladimira Putina, dok su sa razglasa puštane crkvene i pesme o Kosovu.

- Advertisement -

Ispred Prajd info centra, koji su čuvali pripadnici policije, učesnici litije su razvili zastavu Srbije na kojoj je pisalo „Ne u zemlji Svetog Save“.

Pojedini građani su sa stubova rasvete skidali albanske zastave koje su bile okačene pored srpskih i gazili ih, što su učesnici litije pozdravljali aplauzom i skandirali „Kosovo je srce Srbije“.

Tako su „Litije za spas Srbije“ vrlo brzo postale „Litije u kojima mrzimo pripadnike druge nacionalnosti, vere i drugačije seksualne orijentancije“. Tome su, istini za volju, doprineli i sami učesnici, od ranije poznati medijima, a neki od njih i istražnim organima.

- Advertisement -

Krenimo redom.

Ivica Božić

Ivica Božić je poznat kao organizator peticije protiv EuroPrajda. Organizator je litija i u javnosti je od ranije poznat kao antivakser. Izvori „Vremena“ potvrđuju da je Božić triput pravosnažno osuđen za nasilje u porodici, te za upotrebu narkotika – sve u poslednjih pet godina. Suočen sa tim, Božić je priznao da je šest meseci proveo u zatvoru, ali se branio tvrdeći da je sa suprugom imao samo „verbalne sukobe“.

Ivica Božić Foto: Vojin Radovanović/Danas

Vladika Nikanor

U skandaloznoj javnoj besedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu. Izjavio je i da bi „upotrebio oružje“ protiv učesnika Parade ponosa.

Zbog ove izjave, Više javno tužilaštvo u Pančevu je pokrenulo istragu protiv episkopa Nikanora.

Tužilaštvo je podnelo zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju utvrđivanja mesta prijavljenog događaja kao i drugih činjenica značajnih za dalje postupanje po krivičnoj prijavi, saopšteno je iz ove institucije.

Podsećanja radi, Viši sud u Pančevu je 2016. godine doneo prvu presudu za mobing u SPC, u slučaju zlostavljanja nekadašnjeg omoljičkog sveštenika Tomislava Živkovića od vladike banatskog Nikanora.

Vladika Nikanor, Vladika Mitrofan Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dr Branimir Nestorović

Nestorovića pamtimo po brojnim krajnje opuštenim gostovanjima u televizijskim emisijama i savetima koji se često kose sa tradicionalnom medicinom. Da naginje ka onom alternativnom pokazalo se i kada je Mirjana Domonji, predsednica Ekološkog pokreta opštine Stara Pazova Eko San na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju na kojoj je zajedno sa dr Branimirom Nestorovićem, a na stolu ispred njega nalazi se „Biopiramida orgonit“, za koju Domonji tvrdi da „štiti od zračenja i koronavirusa“.

Tokom pandemije koronavirusa je pozvao Srbe da „šopinguju u Milanu“ i koronavirus je nazvao „najsmešnijim virusom u istoriji“.

Izjavio je i da je „dobro je što mladi imaju zapaljenje pluća. Svi ćemo se mi zaraziti u nekom trenutku. Ne događa se ništa dramatično.“

Izjavljivao je i da je Nikola Tesla „slao predmete u budućnost“.

„Teslu niko nije razumeo šta je radio. On je još uvek ispred ovog vremena. Mi još uvek ne znamo najveći deo onoga što je on rado. On je čovek slao predmete u budućnost, vraćao ih nazad, to se sve zna. To je bilo 1933. godine u Prinstonu…“, rekao je svojevremeno Nestorović.

Branimir Nestorovic
Branimir Nestorović Foto: BETAPHOTO/Press centar UNS/MO

Miša Vacić

“Antibiotik za domaće izdajnike”, onaj koji preti “proterivanjem Šiptara”, koji bi da gura lokalnu vlast “niz Cer u Drinu da se podave”, a medije naziva izdajničkim – niz koji je moguće nastavljati unedogled i već vam je jasno o kome je reč – o ultradesničaru, predsedniku Srpske desnice Miši Vaciću.

Kao mladi, a već potkovani ultradesničar Miša Vacić i ondašnji član pokreta “1389” već je početkom dvehiljaditih godina stekao reputaciju “opasnog momka”, a onda je 2013. dobio i uslovnu kaznu od godinu dana zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, nedozvoljeno držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Ekonomista ili pravnik, nikada neće biti poznato do kraja , tek nazivaju ga i “novim Šešeljem” srpske javne scene, a ono što uistinu Miša Vacić svakodnevno radi jeste da raspiruje mržnju: versku, nacionalnu, polnu, diskriminatornu – mržnju.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti