27.8 C
Belgrade
subota, 24 jula, 2021

NOVA MISTERIJA CVIJANOVE SMRTI: Dve jakne…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke (SNS), za čiju se smrt saznalo nakon tri godine, ne prestaje da intrigira srpsku javnost. Gotovo svakodnevno javnost Srbije otvara nova pitanja o ovom slučaju, a poslednje u nizu jeste zašto je Cvijan u trenutku smrti te 2018. godine na sebi imao dve jakne.

Javnost u Srbiji je tek sredinom marta saznala da se Vladimir utopio januara 2018. godine, što je izazvalo brojne kontroverze, s obzirom da to nigde dotad nije bilo saopšteno. Cvijan je bio istaknuti političar, koji je bio zastupljen u javnom životu Srbije, pa se tako postavlja pitanje kako je moguće da niko od njegovih saradnika, proteklih godina, nije postavio pitanje gde se on nalazi.

Nakon što je osvanula informacija da se on utopio januara 2018. godine, zatim da je kremiran na zahtev oca, a potom i da ga mu na nadgrobnoj ploči piše samo ime, počelo je da se spekuliše šta zaista stoji iza njegove smrti.

- Advertisement -

Poslednja u nizu misterija jeste i činjenica da je on pronađen utopljen u Dunavu sa dve jakne na sebi i majicom, piše Nova.rs.

– Telo je na odbukciju dostavljeno obučeno u sledeću odeću: crna jakna na čijoj etiketi piše „Alpha industries“, ispod koje se nalazila još jedna crna jakna (sa debelom postavom) i majicom na kratke rukave – navodi se u odbukcionom nalazu.Mesto gde je pronađeno telo Vladimira Cvijana FOTO: PrintscreenMesto gde je pronađeno telo

Podsetimo, proteklih nedelja o smrti Vladimira Cvijana pojavljivale su se razne informacije o njegovom utapanju. Iako se do nedavno mislilo da je gotovo nemoguće sakriti smrt, slučaj poznatog političara definitivno je to demantovao. Možda još čudnije jeste i činjenica da se Cvijanova porodica nije oglasila povodom raznih navoda koji proteklih dana obitavaju u medijima.

- Advertisement -

Intervju s Cvijanom rađen preko posrednika

Inače, vest o njegovoj smrti najpre se pojavila 2018. godine, ali je ona naprasno utihnula, i to, ni manje-ni više nego, kada se pojavio intervju sa njim, koji je navodno rađen „preko posrednika“.

On je iza sebe imao dugogodišnju karijeru. Od februara 2008. godine bio je savetnik Borisa Tadića, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.Vladimir Cvijan i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/YouTubeVladimir Cvijan i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/YouTube

Nakon istupanja iz SNS, Cvijan je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije optužio Vučića da zloupotrebljava Ustav i zakone, da namešta afere političkim protivnicima, te ga zapitao zašto se sednice Predsedništva SNS, čiji je i Cvijan član, pretvaraju u „pravljenje biltena ko će biti uhapšen“.

Ipak, ono što se dosad zna jeste da je Cvijan nestao iz javnog života još pre sedam godina. Tačnije, nakon 2014. Cvijan je, praktično, nestao i iz političkog i iz javnog života, pa se nakon te godine više ne mogu pronaći njegove izjave u medijima.Cvijan 2013. podneo krivičnu prijavu protiv Vučića„Zašto bih ja objavio da je Cvijan umro?“

Vest o njegovoj smrti, odnosno o načinu na koji je preminuo, saopštilo je Više javno tužilaštvo tri godine nakon što je telo pronađeno. Ta informacija saopštena je nakon što su brojni mediji u Srbiji izrazili interesovanje o tom slučaju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti