3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

NOVA KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE: Zahtevamo da se prekine sa pritiscima da Srbija prizna Kosovo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Povodom sutrašnjeg nastavka pregovora između Beograda i Prištine u Briselu, 30 komunističkih i radničkih partija iz celog sveta potpisalo je izjavu u kojoj se od SAD, EU i Velike Britanije zahteva da „prekinu sa pritiscima na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo”, saopštila je danas Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ).

Kako se navodi u saopštenju, Vašington, London i Brisel vrše stalne pritiske na Beograd da zvanično prizna nezavisnost Kosova, čemu se komunističke i radničke partije „zdušno protive”.

Partije zahtevaju da okupatorske trupe NATO odmah napuste južnu srpsku pokrajinu, a „ona da se vrati u sastav svoje matice Srbije”. Među potpisnicama zajedničke izjave, na inicijativu NKPJ, nalaze se, kako se navodi, uticajne parlamentarne partije poput Komunističke partije Ruske Federacije, Portugalske komunističke partije i Sirijske ujedinjene komunističke partije. Potpisnice su i velike vanparlamentarne partije kao što su Komunistička partija Češke i Moravske i Mađarska radnička partija, prenosi Tanjug. Izjavu je potpisala i Socijalistička radnička partija Hrvatske, dodaje se u saopštenju.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti