NOLE GOVOROM RASTOPIO SRCA: „Moj narod je čekao u redu za hleb i mleko, tu je moja snaga i toga se uvek setim“

Obavezno pročitajte

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i pored toga što je gubio sa 2:1 tokom velikog finala Australijan opena, uspeo je da preokrene meč u svoju korist i savlada Austrijanca Dominika Tima sa 3:2 i tako po 8. put podigne pehar u Melburnu i vrati se na prvo mesto ATP liste.

Novi veliki rezultat Đokovića utoliko je veći jer se suočavao i sa brejk loptom u 4. setu.

- Advertisement -

Ipak, kako je Novak sve „prepreke“ prevazišao i zasluženo slavio, novinare je na konferenicji posle meča zanimalo gde i kako pronalazi snagu za ključne momente meča, baš kao što u svojim duelima rade i Rafel Nadal i Rodžer Federer.

– Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliki respekt za njih, tako da mogu samo u svoje ime da pričam. Mi smo odrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije detinjstvo – istakao je Novak i nastavio:

– Moje detinjstvo je bilo u Srbiji gde ste imali nekoliko ratova tokom devedesetih, tokom embarga. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hleb, mleko i vodu, te stvari te načine jačim i gladnim uspeha, čime god da odlučiš da se baviš u životu kasnije.

– To je verovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvek me to motiviše da još jače radim i idem preko granice. To je verovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene – rekao je Novak.

Da podsetimo, Novak Đoković osvojio svoj 17. grend slem i sada ima 2 manje od Rafaela Nadala (19) i tri manje od Redžera Federera (20).

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu