NOLE GOVOROM RASTOPIO SRCA: „Moj narod je čekao u redu za hleb i mleko, tu je moja snaga i toga se uvek setim“

Obavezno pročitajte

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i pored toga što je gubio sa 2:1 tokom velikog finala Australijan opena, uspeo je da preokrene meč u svoju korist i savlada Austrijanca Dominika Tima sa 3:2 i tako po 8. put podigne pehar u Melburnu i vrati se na prvo mesto ATP liste.

Novi veliki rezultat Đokovića utoliko je veći jer se suočavao i sa brejk loptom u 4. setu.

- Advertisement -

Ipak, kako je Novak sve „prepreke“ prevazišao i zasluženo slavio, novinare je na konferenicji posle meča zanimalo gde i kako pronalazi snagu za ključne momente meča, baš kao što u svojim duelima rade i Rafel Nadal i Rodžer Federer.

– Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliki respekt za njih, tako da mogu samo u svoje ime da pričam. Mi smo odrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije detinjstvo – istakao je Novak i nastavio:

– Moje detinjstvo je bilo u Srbiji gde ste imali nekoliko ratova tokom devedesetih, tokom embarga. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hleb, mleko i vodu, te stvari te načine jačim i gladnim uspeha, čime god da odlučiš da se baviš u životu kasnije.

– To je verovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvek me to motiviše da još jače radim i idem preko granice. To je verovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene – rekao je Novak.

Da podsetimo, Novak Đoković osvojio svoj 17. grend slem i sada ima 2 manje od Rafaela Nadala (19) i tri manje od Redžera Federera (20).

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu