NJUJORŠKI SUDIJA UKINUO OBAVEZNO NOŠENJE MASKI: Guvernerka prekoračila ovlašćenja o nametanju pravila!

Obavezno pročitajte

Sudija Vrhovnog suda države Njujork Tomas Rademaker ukinuo je odluku o obaveznom nošenju maski i rekao da je guvernerka te države prekoračila ovlašćenja u nametanju pravila koje je trebalo da usvoji zakonodavno telo.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul reagovala je na ovu presudu suda i saopštila da će iskoristiti svaku opciju kojom raspolaže kako bi se odluka suda odmah poništila, prenosi Tanjug.

„Snažno se protivimo ovoj presudi i koristićemo svaku opciju da ovo odmah poništimo. Moja odgovornost kao guvernera je da zaštitim građane Njujorka tokom krize javnog zdravlja, a ove mere pomažu u sprečavanju širenja koronavirusa i spašavanju života”, dodala je Hočul.

- Advertisement -

Rademaker je naveo da njegova presuda ni na koji način nema za cilj da dovede u pitanje efikasnost i potrebu nošenja maske kao sredstva u borbi protiv koronavirusa, ali da je „donošenje bilo kakvih zakona u tom cilju povereno isključivo državnom zakonodavstvu”.

Guvernerka Hočul je proglasila vanredno stanje ubrzo nakon što je Svetska zdravstvena organizacija 26. novembra saopštila da omikron soj koronavirusa izaziva zabrinutost. U to vreme, sedmodnevni prosek novih dnevnih slučajeva u državi Njujork bio je oko 6.400, a taj broj je brzo rastao sve dok je 10. januara dostigao maksimum od 73.815 slučajeva koronavirusa.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu