EVROPA OKRIVILA VUČIĆA: Zbog njega i Kineza Srbi imaju zagađen vazduh

0
860

Reagujući na činjenicu da je Srbija među državama u kojoj je zabeležen najveći stepen zagađenja vazduha, poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i izvestiteljka za Kosovo Viola fon Kramon Taubadel, izjavila je da se naša zemlja ne pridržava propisa o zagađenju vazduha zato što predsednikdaje povlastice kineskim investitorima.

– Pitate se zašto se Srbija ne pridržava propisa o zagađenju vazduha. Zato što Vučič smanjuje porez kineskim investitorima, umesto da ih kažnjava zbog nepoštovanja propisa – napisala je Fon Kramon na Tviteru, podsećajući na pismo koje su poslanici Evropskog parlamenta uputili komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, u vezi sa sve većim kineskim uticajem u našoj zemlji.

Da podsetimo, dvadeset šest članova Evropskog parlamenta uputilo je komesaru Varheljiju pismo u vezi sa sve većim kineskim uticajemi i predstojećom štetom po životnu sredinu koja je nastala usled nekoliko teških industrijskih projekata kineskih kompanije u Srbiji.

srbij,

Poslanici EP Varheljiju: Zabrinuti smo zbog uticaja Kine u Srbiji

Poslanici su skrenuli pažnju na niz kineskih investicija teške industrije u i oko Smedereva, Bora i Kostolca, kao i fabriku guma Šandong Linglong u Zrenjaninu, i pozvali poverenika podseti Vladu Srbije da se pridržava svog nacionalnog zakonodavstva, kao i pravila EU koja se odnose na proces pristupanja EU.

Kako je navedeno, poslanici EP su skrenuli pažnju na niz kineskih investicija teške industrije u i oko Smeredeva, Bora i Kostolca, kao i fabriku guma Šandong Linglong u Zrenjaninu, i pozvali poverenika da podseti Vladu da se pridržava svog nacionalnog zakonodavstva, kao i pravila EU koja se odnose na proces pristupanja.

Ostavite komentar