27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

NOVI DOKUMENT TRESE SRBIJU: Sudovi nisu obavešteni da je Cvijan mrtav!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Slučaj Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg člana Srpske napredne stranke (SNS), za čiju se smrt saznalo nakon tri godine, ne prestaje da intrigira srpsku javnost. Misterije ne jenjavaju ni posle skoro dva meseca od informacije da se Cvijan utopio te 2018., a kako Nova.rs otkriva, postavlja se pitanje zbog čega ni sudovi nisu bili obavešteni da je poznati beogradski advokat preminuo.

Podsetimo, nakon što je procurela informacija da je Cvijan mrtav, oglasila se i Advokatska komora Begrada, iz koje su rekli da je Cvijan te 2018. godine izbrisan iz imenika advokata. Ubrzo je osvanulo i celo rešenje AKB o brisanju Cvijana iz imenika, u kome se, između ostalog, navodi da će o tome obavestiti sve beogradske sudove.

NOVI DOKUMENT TRESE SRBIJU: Sudovi nisu obavešteni da je Cvijan mrtav! 1

Ipak, pojedini advokati pokrenuli su zahtev da se utvrdi i da li je Tintor obavestio sudove o tome da se Vladimir briše iz imenika Advokatske komore Beograda, a što je praksa kod ovakvih slučajeva, međutim, Apelacioni, Viši i Drugi osnovni sud su saopštili da im nije dostavljeno nikakvo rešenje.

- Advertisement -

„U principu, tu istragu je više nas advokata pokrenulo. Oni su rekli da nemaju podataka, što u prevodu znači da im to rešenje nije dostavljeno. Komora je napisala u svom rešenju, gde je Cvijan brisan iz imenika, da će to rešenje dostaviti svim sudovima na teritoriji Beograda. Zato sam tražio da proverim da li su sudovi zaista i dobili to rešenje i sudovi su mi dostavili zvanične izveštaje da to nisu dobili“, kaže za Nova.rs advokat Goran Miličić, koji je uputio zahteve pomenutim sudovima.

Izvor: Viši sud u Beogradu

NOVI DOKUMENT TRESE SRBIJU: Sudovi nisu obavešteni da je Cvijan mrtav! 2


- Advertisement -

Između ostalog, Miličić je istakao i da je, radi razjašnjena svih okolnosti, poslao još neka pitanja Višem sudu u Beogradu, te da čeka odgovore.

Podsetimo, javnost u Srbiji je tek sredinom marta saznala da se Cvijan utopio januara 2018., što je izazvalo brojne kontroverze, s obzirom da to nigde dotad nije bilo saopšteno. On je bio istaknuti političar, koji je bio zastupljen u javnom životu Srbije, pa se tako postavlja pitanje kako je moguće da niko od njegovih saradnika, proteklih godina, nije postavio pitanje gde se on nalazi.

Cvijan je iza sebe imao dugogodišnju karijeru. Od februara 2008. godine bio je savetnik Borisa Tadića, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Jedna od misterija koja je, takođe, bacila sumnju u ceo slučaj jesu dokumenta koja je BIA objavila o Cvijanovom slučaju. Interesantno je da su pripadnici BIA sa porodicom Cvijana obavili razgovor tek nedavno, iako je političar mrtav već neko vreme.

Između ostalog, u pomenutim dokumentima, a o čemu je naš portal još ranije pisao, Cvijanova bivša supruga do marta ove godine nije znala da je on mrtav.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti