11.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

NISI DOBRODOŠLA: Poruka za Brnabićku na jugu Srbije! (FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Drugi dan posete Jablaničkom okrugu premijerka Ana Brnabić započela je u Leskovcu obilaskom Opšte bolnice, Postrojenja za prečišćavanje vode i obilaznice, gde je dočekana aplauzom prisutnih, uglavnom zaposlenih u javnim preduzećima. Ovakav doček, pak, nije imala u Vlasotincu, gde ju je sačekao transparent na kom je pisalo „Nisi dobrodošla“.

Upoznala se i kako će izgledati Bulevar Nikole Pašića u Leskovcu nakon završetka radova, a kaže i da je upoznata sa problemom kašnjenja završetka radova na Trgu. Tvrdi da ne zna ko je vlasnik firme Bauvezen, ali ističe da je sinoć poslala poruku svojim saradnicima da zakažu razgovor sa tom firmom, pišu Južne vesti.

Ana Brnabić FOTO: ATA Images

Ne znam ko je vlasnik te firme, to bar možete lako proveriti na APR-u. Nedopustivo je takvo ponašanje, tako da ćemo uskoro obaviti razgovore i sastanke i pozvati ih na odgovornost. To je najveći problem koji Leskovac trenutno ima – rekla je Brnabić.

- Advertisement -

Sve manji broj nezaposlenih, ali brine niska prosečna plata.

Prema rečima predsednice Vlade Ane Branbić u Jablaničkom okrugu je trenutno nezaposleno 7,1 odsto građana, ali je brine činjenica da je prosečna plata u tom okrugu ispod republičkog proseka, te da će Vlada dati sve od sebe da se stanje popravi.

„Odlazak Geoxa? To se dešava kada raste ekonomija“, izvalila je glupost Brnabićeva.

- Advertisement -

Investicije u Leskovcu su pomogle da ceo okrug ima samo 7,1% nezapolsenih građana, verovali ili ne. Dakle, to je značajno niže od republičkog preseka, ali su nam i prosečne plate niže. Počeli smo od nule, plate rastu, ali su pre bile baš niske pa se to još uvek vidi. Moramo da radimo dodatno da bi se ta razlika smanjila, da razlika nestane i da se prosek plata poveća – rekla je Brnabić.

Transparent u Vlasotincu da premijerka nije dobrodošla!

Tokom dana predsednica Vlade obišla je i Vlasotince, gde je otvorila novu fiskulturnu salu Osnovnoj školi „Siniša Janjić“.

Ipak, za razliku od Leskovca, topli doček izostao je u Vlasotincu, gde je u centru iznad mosta na Vlasini postavljen transparent Građanskog fronta Vlasotince na kome je pisalo „Nisi dobrodošla“.

Posetu Jablaničkom okrugu završila je u Crnoj Travi gde je obišla kompaniju „Jumko“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti