16.1 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

NISAM POMINJAO VELIKU SRBIJU, IZMISLILI STE TO! Vučić besan JER JE UHVAĆEN U LAŽI

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izmislili ste to za Veliku Srbiju, to u tom govoru nema u Glini, slučajno, nema ga, izjavio je Aleksandar Vučić, prilikom posete Hrvatskoj, u februaru 2018. godine.

Tokom drugog dana posete Hrvatskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je mesto Vrginmost, gde je istakao da Srbi i Hrvati imaju različito shvatanje prošlosti, ali da to ne znači da ne treba da sarađuju. Na pitanje novinara da li govor koji je održao 1995. u Glini, opštini blizu Vrginmosta, opterećuje odnose Srbije i Hrvatske i misli li i danas da Glina nije Hrvatska, Vučić je odgovorio da on nema „potrebu da se dodvorava“ i optužio novinara N1 da je izmislio pominjanje Velike Srbije u tom obraćanju građanima pre skoro 13 godina. 

VUČIĆ PREDAO HRVATIMA KUĆU U PETROVARADINU: Srbija platila 600.000 evra, pa poklonila

- Advertisement -

No, govoreći o programu državne televizije Srbije, Aleksandar Vučić, tada generalni sekretar Srpske radikalne stranke, rekao je 20. marta 1995. u Glini:

– Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… Ali, neće moći! Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće.

Ali, ovo nije prvi put da Vučić pokušava da ospori svoju vezanost za projekat Velike Srbije. Naime, ubrzo pošto je iz SRS prešao u SNS, negirao je da je ikada govorio da su granice srpskih zemalja na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Ipak, odmah se pojavio snimak iz 2000. koji ga je “podsetio” da je upravo on isticao tu graničnu liniju Velike Srbije.

- Advertisement -

Iako Vučić pokušava da pobegne od svoje „ružne prošlosti“, laganje mu neće pomoći u toj nameri.

- Advertisement -
Sourcedirektno
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti