NIŠ SE TRESAO: Ispunjena poslednja želja heroju kliničkog centra (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Nišlije su se čitav dan opraštale preko društvenih mreža od svog omiljenog doktora, a večeras su nikad duži aplauz posvetili njemu i uz taktove pesme „Marš na Drinu“ ispunili dr Miodragu Laziću poslednju želju.

A želeo je da ne ode tiho, jer nije takav bio čitav život i da ga isprate upravo uz tu pesmu.

- Advertisement -

Spasio je više hiljada života, znao je da uspešno završi nekoliko operacija odjednom.

Čuveni srpski hirurg, lekar Niškog kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica virusa korona. Njegove poslednje reči, koje su zabeležile kolege lekari, u kojima kaže da se nije krio od bolesti, već je stajao na prvoj liniji borbe, iako je znao za rizik, nikog ne ostavljaju ravnodušnim i pokazuju kakav je čovek bio.

Hirurg koji je spasao nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka,, zbog teškog zdravstvenog stanja bio je priključen na kiseonik, prenosi B92.

Niš odao poštu

U svojim poslednjim rečima dr Lazić je naveo da mu čast nije dozvoljavala da se skloni uprkos godinama i bolestima i da ne želi da ode tiho, već onako kakav je bio ceo život.

Niš

© FOTO : YOUTUBE/RTS PROGRAM ZA DIJASPORU/SCREENSHOT

„Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja.

Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauvek iskreno će plakati svi, jer su uvek verovali da sam neuništiv.

Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred.

Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“.

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda“, poslednje su reči čuvenog hirurga.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu