NIŠ SE DIGAO PROTIV NEPRAVDE: Ne damo naše tužiteljke (FOTO)

Obavezno pročitajte

Na platou kod Narodnog pozorišta u Nišu organizovan je protest podrške tužiteljkama koje su smenjene samo zato što su radile svoj posao – Bojani Savović i Jasmini Paunović.

Tom prilikom je Miloš Bošković podsetio na slučajeve i afere u kojima tužilaštvo nije reagovalo. Za njega, a i okupljene je nedopustivo da nijedan tužioc nije tražio dva minuta snimka sa naplatne rampe kada je poginula Stanika Gligorijević, ili nisu reagovali na informacije koje je o Krušiku iznosio Aleksandar Obradović.

- Advertisement -

FOTO: DirektnoFOTO: Direktno

– Pravosuđe je jedan od stubova svakog društva i normalne države. Ako njega nema, nema ni države. Zato smo se okupili da damo podršku hrabrim tužiteljkama koje su samo profesionalno i po savesti radile svoj posao. Ne damo tužiteljke – kazao je između ostalog Bošković.

On je pročitao zahteve, koji su isti kao i zahtevi okupljenih u Beogradu: vraćanje na posao smenjenih tužiteljki kako bi slučaj privele kraju, smene Nenada Stefanovića i Zagorke Dolovac.

Postavio je i pitanje: Šta je sa našim trgom i našim parama? – koje se tiče firme Bauvezen koja je radila i niški Trg kralja Milana, a koja je obuhvaćena istragom smenjenih tužiteljki.

FOTO: DirektnoFOTO: Direktno

Nakon protesta, zahtevi su odneti i ostavljeni ispred zgrade niškog suda, jer su vrata od ulaza bila zaključana. Ovo okupljanje podržalo je više od stotinu Nišlija, među kojima su bili i predstavnici opozicionih stranaka, kao i neki niški opozicioni odbornici.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu