NIŠ SE DIGAO: Protesti zbog saobraćajne nesreće se ne smiruju!

Obavezno pročitajte

Više stotina građana Niša blokiralo je večeras na kratko Bulevar Medijana, na mestu gde su u saobraćajnoj nesreći nastradali Andrej Prekljusaj (12) i Dejan Ilić (48), nezadovoljni „bahatom“ vožnjom i „divljanjem“ vozača u tom gradu.
Na mestu na kojem automobil marke „Audi“, kojim je upravljao Nemanja S. (19) iz Beograda, izleteo sa kolovoza i pokosio dvojicu pešaka, građani su ostavljali cveće i palili sveće.

Tetka nastradalog dečaka Zorica Petrović kazala je da se Andrej vraćao kući iz prodavnice hodajući trotoarom.

„Išao je trotoarom, 15 minuta mu je trebalo da dođe do kuće i sada ga više nema. Bio je odličan đak, išao je na takmičenja iz matematike, programirao je“, rekla je Petrović.

NIŠ,
- Advertisement -

Upitala je kako neko može dati toliko jak auto nekom ko ima 19 godina i zbog čega se ne uvede obavezno prisustvo starijih u vozilu uprkos tome što se takve nesreće događaju godinama.

„Nešto moramo da preduzemo, roditelji smo svi, neku peticiju moramo da potpišemo. Da možemo decu da pustimo da šetaju slobodno, da odu do parka, da ih ne napadaju pit bulovi i vozači“, kazala je Petrović.

Prema njenim tvrdnjama, Nemanja S. je nedelju dana „divljao“ automobilom po Nišu, ali ga niko nije zaustavio.

„Policija zaustavlja onog ko vozi juga, peglicu. Što njega nije zaustavila“, upitala je ona.

Građani su se posle kraćeg zadržavanja na Bulevaru Medijana mirno razišli.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu