NIŠ: Sarajevska ulica menja naziv u Ulicu 63. padobranske brigade

Obavezno pročitajte

Bulevar od Crkve Svetog Pantelejmona prema Čalijama, ubuduće će se umesto Somborski, zvati isto kao i crkva. Od crkve i raskrsnice levo poneće ime Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića. Ovo su izglasali niški odbornici, a odlučili su i da Sarajevska ulica koja se proteže od Železničkog mosta do Vojnog aerodroma promeni ime u Ulicu 63. padobranske brigade, ali samo u delu od Blok Signala do ulaska u Aerodrom.

Ovo je na poslednjoj sednici usvojila većina niških odbornika koja je za 3 sata, bez posebne diskusije i objašnjenja, “pretrčala” preko 60 tačaka, među kojima su bile i izmene imena ulica.

- Advertisement -

Odluke o novim imenima pomenutih ulica i bulevara, u kojima živi veliki broj Nišlija, stupaju na snagu kada se objave u Službenom listu grada, a onda će i meštani tih delova grada morati da menjaju svoja lična dokumenta.

Ime Svetog Pantelejmona ne treba posebno pojašnjavati, s obzirom na to da je i istoimena bogomolja u ovom delu grada. U zvaničnim gradskim dokumentima pojašnjavaju da je Goran Ostojić bio oficir 63. padobranske brigade i da je poginuo 28. jula 1998. godine u rejonu Juničkih planina.

63. padobranska brigada je ostavila neizbrisivi trag, kako u Srbiji, tako i u Nišu koja je u dugom periodu odigrala značajnu ulogu kao udarna pesnica naše vojske. Samo tokom 1991. i 1992. godine imala je 135 različitih borbenih, bezbednosnih, obaveštajnih i specijalnih zadataka – pojašnjavaju iz Grada.

Sarajevska je jedna od najdužih ulica u Nišu, ali sada će biti skraćena i prostiraće se od Železničkog mosta do Blok Signala i obližnjeg pružnog prelaza.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu