21.3 C
Belgrade
nedelja, 7 avgusta, 2022

NIŠ NA NOGAMA: 5 dana smo bez vode, ova vlast nam je uzela život, dosta je!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pošto već pet dana nemaju vodu, i to baš u vreme tropskih temperatura, žitelji niškog naselja Pasi Poljana okupili su se večeras oko 20 sati u najprometnijoj ulici u ovom naselju, kako bi, kažu, mirnim protestom ukazali na problem koji uporno prijavljuju nadležnima, a na koji oni, tvrde građani, ne reaguju. Poručili su da će protestovati i sutra, a možda i radikalnije ako problem vodosnabdevanja uskoro ne bude rešen. Kako kažu meštani, iz gradskog Vodovoda kažu da a nema dovoljno vode, a sve fontane u gradu rade.

U Ulici 1300 kaplara okupila se nekolicina nezadovoljnih građana, a na kratko su i zaustavili saobraćaj kako bi iskazali protest što su danima na vrelini njihove česme suve, pišu Južne vesti.

Stanovnici Pasi Poljane kažu da su im ovih dana iz JKP Naissus govorili različite razloge za nestanak vode – nekima su pričali da je u pitanju kvar i da će ovako biti celog leta, dok su drugima poručivali da je potrošnja ogromna i da je tehnički nemoguće da se obezbedi tolika količina vode.

- Advertisement -

„Ovim protestom želimo da ukažemo na problem jer ovi iz Vodovoda nisu zainteresovani da nam ga reše. Kažu povećana potrošnja. Čudna mi čuda, na 40 stepeni povećana potrošnja“, kaže jedna građanka.

Osim toga što im iz Vodovoda poručuju da manje troše i da je u pitanju kvar, nekim građanima rekli su da je kvar saniran, ali da voda ne sme da se pusti naglo da ne bi popucale cevi.

„Svako kaže različito. Izabrali smo nedelju za protest jer nećemo da napravimo neku veliku pometnju danas, hoćemo mirno da protestujemo. Ako ne reše problem, idemo dalje. Voda dođe na po dva sata i nestane. U četvrtak je uopšte nismo imali, a dan je bio mnogo vreo“, objašnjava meštanin Darko Kerčmar.

- Advertisement -

Neki traže makar cisternu, dok drugi ističu da je cisterna dolazila, ali na kratko, pa većina meštana nije ni znala da je ona tu.

„Kažu mi komšije da su poslali cisternu par puta, ali ona je samo prošla, pa ko je video – video je. Zvala sam Vodovod i kaže mi čovek – ne mogu da vas lažem da je kvar kad nije, restrikcije su počele. Ovo više nije normalno. A da ne platimo vodu, odmah bi došli da nam je isključe“, kaže Vesna Ristić.

Protest su organizovali, kako navode, zato što su uplašeni da celog leta neće imati vodu, jer su do njih dolazile i takve informacije. Građani okupljeni večeras, kažu, snalaze ovih dana tako što pune šerpe i kante i greju vodu na suncu da bi se istuširali, dok su neki otišli u selo. Mnogi ovde, kako ističu, imaju bebe koje ne mogu da okupaju.

Meštani koji su se večeras okupili najavljuju nove i radikalnije proteste ako uskoro ne dobiju vodu. Kažu da postoji mogućnost da će blokirati put kojim autobus ide za Novo groblje.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti