11.1 C
Belgrade
petak, 7 oktobra, 2022

NIKOLAJ PATRUŠEV: Zapad se neprekidno sprema za otvoreni oružani sukob s Rusijom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zapad ne prestaje da se sprema za otvoreni oružani konflikt sa Rusijom, ocenio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Advertisement -

„Događaji u vezi sa Ukrajinom pokazuju da Zapad pokušava da balansira između hibridnih aktivnosti i otvorenog oružanog sukoba sa našom zemljom i za to se neprekidno spremaju“, rekao je Patrušev na sednici sekretara Saveta bezbednosti država-članica ŠOS u Taškentu.

Ta namera zvanično je potvrđena i sadržana je u dokumentima NATO usvojenim na samitu u Madridu, navodi Patrušev i dodaje da istu stvar Amerikanci pokušavaju da preduzmu i kada je u pitanju Kina, a dokaz tome je nedavna provokacija na Tajvanu.

Odgovornost za moguću katastrofu u Zaporoškoj nuklerki na Vašingtonu i Londonu

- Advertisement -

Patrušev je govorio i o situaciju u vezi sa Zaporoškom nuklearnom elektranom koja je danima pod intenzivnom paljbom ukrajinskih snaga.

Prema njegovim rečima, odgovornost za moguću katastrofu u nuklearki pašće na London i Vašington.

„Po nalogu Amerikanaca, Ukrajinci neprestano gađaju kritički važne objekte infrastrukture Zaporoške nuklearne elektrane. Ako se dogodio tehnogena katastrofa posledice će se osetiti u svim delovima sveta. Pri tome svu odgovornost će poneti upravo Vašington, London i njihove marionete“, rekao je Patrušev.

Japan – lider svetkog pokreta rusofoba

Patrušev je rekao i da je Japan lider „svetskog pokreta rusofoba“.

„Amerikanci i njihovi vazali u cilju opravdanja sopstvenih spoljnopolitičkih avantura ne ustručavaju se da cinično lažu, između ostalog da revidiraju istoriju. Kao primer možemo navesti Japan koja se iz petnih žila trudi da bude lider u svetskom pokretu rusofoba“, istakao je on.

Događaji u Kazahstanu i Uzbekistanu – pokušaji „obojenih revolucija“

Događaji u Kazahstanu i Uzbekistanu tokom ove godine posledica su pokušaja Zapada da tamo organizuju „obojene revolucije“, istakao je Patrušev.

„Glavni instrument za sprovođenje demokratije na američki način su, kao i ranije, obojene revolucije. Pokušaji Zapada da ih isprovociraju u našim državama redovno se dešavaju. Upravo tako vidimo događaje iz 2020. u Belorusiji, u januaru u Kazahstanu i u julu u Uzbekistanu“, istakao je on.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti