NIKOLAJ PATRUŠEV: Cilj Amerike je da oslabi ili uništi Rusiju

Obavezno pročitajte

SAD i NATO imaju dugoročni cilj da oslabe ili unište Rusiju, kao i da sruše arhitekturu bezbednosti u Evroaziji, saopštio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom posete Tajlandu, piše „Rosijska gazeta“.

„Dugoročni cilj Sjedinjenih Država i njihovih saveznika iz NATO-a je da oslabe ili unište našu zemlju po svaku cenu, kao i da unište bezbednosnu arhitekturu u Evroaziji u celini“, rekao je Patrušev tokom sastanka sa generalnim sekretarom Savetom za nacionalnu bezbednost Tajlanda Supotom Malanijomom.

- Advertisement -

„Zapad je podržao globalizaciju NATO-a i počeo da stvara uslove za sveobuhvatno jačanje svog vojnog prisustva u azijsko-pacifičkom regionu. Anglosaksonski savez AUKUS je posebno orijentisan na rešavanje ovog zadatka“, istakao je Patrušev.

„U tom kontekstu, želeo bih da istaknem da agresivno širenje vojne infrastrukture u regionu dovodi do daljeg povećanja napetosti“, rekao je Patrušev.

Ranije je pres-služba Saveta bezbednosti RF saopštila da je Patrušev doputovao u posetu Tajlandu i razgovarao sa generalnim sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost kraljevine. Tokom posete održane su rusko-tajlandske konsultacije o bezbednosti.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu