KO HOĆE ČASNO, NIKAD NIJE KASNO: Vratio člansku kartu DPS-a i poručio „Ne damo svetinje“

Obavezno pročitajte

DPS u rasulu

Bivši mladi aktivista DPS-a iz Pljevalja, Milan Lečić, vratio je člansku legitimaciju ovoj partiji nakon što je više godina bio njen član. Kao glavni razlog naveo je donošenje „antiustavnog i protivcrkvenog Zakona o slobodi veroispovesti“.

„Ovaj zakon ne može da prihvati nijedan vernik. On se kosi sa svim međunarodnim konvencijama, pozitivnim zakonskim propisima, načelima bona fides, zbog toga, smatram da je neprihvatljivo biti deo tima koji ugrožava čast i moral svih verujućih ljudi“, rekao je Lečić za portal In4s.

- Advertisement -
dps,

© FOTO : SPUTNJIKU USTUPILA MAJA ČABARIKAPAPljevljanka se odriče Milove stipendije: Neću pare od onih koji bi da zatru Srbe i SPC!

On je dodao da za vreme članstva u DPS nije bio saglasan sa mnogim aktivnostima te partije.

„Pogađala me diskriminacija usmerena prema sugrađanima koji su neistomišljenici. Takođe, selektivna primena pravde prema slobodnim učesnicima litija izazivala je u meni gubitak duhovnog integriteta“, naveo je on.

Lečić je izjavio da bi opstanak Zakona o slobodi veroispovesti „trajno urušio pravni sistem Crne Gore, a pravoslavnu crkvu diskriminisao u odnosu na druge verske zajednice“.

„Ovim svojim postupkom pozivam sve slobodne građane koji misle dobro ovoj državi, koja se više voli na način koji sam ja prihvatio, jer je to jedini sigurni i ispravni put čuvanja, budućeg opstanka i zaštite zajedničkih interesa slobodnih građana. Ko misli dobro Crnoj Gori i njenim građanima ponaša se u skladu sa moralnim načelima časti i poštenja. Ko hoće časno, nikad nije kasno! Za budućnost Crne Gore! Do pobede! Ne damo svetinje“, rekao je on.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu