“NIKAD BRAT NA BRATA“ U Litiji 16.000 Barana (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Kako se i očekivalo, u Baru je danas održana Litija koja je okupila najveći broj ljudi u istoriji ovog grada. Preko 16. 000 Barana, koje je predvodio mitropolit Amfilohije još jednom je zatražilo povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i vjerskim zajednicama koji predviđa otimačinu imovine Srpske pravoslavne crkve.

„Ako je ova svetovna vlast narodna, onda neka čuje glas naroda. Glas koji narod diže protiv bratoubilačkog zakona, i antinarodnog. Protiv bezbožničkog zakona, koji se mora odbaciti“ – kazao je pored ostalog mitropolit Amfilohije nakon litije ulicama grada pod Rumijom, ispred hrama Sv. Jovana Vladimira.

- Advertisement -

Litiji je prethodila Sveta Arhijerejska Liturgija u ovom hramu, koju je mitropolit služio sa sveštenstvom SPC i vjernim narodom.

Pročitan je i proglas Episkopskogh savjeta kojim se traži stavljanje zakona van snage, uz navođenje da će se samo tako vratiti sada veoma narušen, mir i spokoj pravoslavnim vjernicima, koji su im u ove božićne dane narušili državni organi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu