22.2 C
Belgrade
subota, 31 jula, 2021

NIJE SRPSKI ĆUTATI: Bujošević direktor RTS-a do 2026!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Upravni odbor RTS-a na upravo završenoj sednici, kako saznajemo izabrao je Dragana Bujoševića za novog-starog direktora, i to na mandat od pet godina!

Dragan Bujošević FOTO: ATA ImagesDragan Bujošević FOTO: ATA Images

Iako su se u javnosti proteklih meseci pominjala brojna imena za prvu fotelju Javnog servisa, dosadašnji direktor je izgleda najprihvatljiviji Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, kao i do sada, pa će Bujošević na ovoj funkciji, iako je odavno stekao pravo na penziju, ostati do 2026. godine!

- Advertisement -

Podsetimo, Bujošević je do sada bio vršilac dužnosti, mnoga su se imena vrtela kao potencijalni njegovi naslednici, u prvom krugu za njegovog naslednika je figuriralo ime Vaska Vasovića, zatim su se spominjali i Saša Mirković, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković, Marko Milutinović, ali je Bujošević i ovoga puta dobio prednost.

Bujošević, koji je u v.d. mandatu bio od 5. maja, bio je autor TV emisije „Nije srpski ćutati“ na nekadašnjoj BK televiziji.

Najduže je, od 1989. godine, radio u dnevnom listu Politika, čiji je glavni i odgovorni urednik bio od 2008. do 2013.

- Advertisement -

Radio je u NIN-u kao novinar, pomoćnik i zamenik glavnog urednika. Bio je glavni urednik magazina Evropljanin od 1997. do 1999. Sem na BK, radio je i za Prvu srpsku televiziju, gde je od 2011. do 2015. vodio emisiju „Stav Srbije“.

NIJE SRPSKI ĆUTATI: Bujošević direktor RTS-a do 2026! 1

Ko su bili kandidati?

Na listi kandidata za generalnog direktora su pored izabranog Dragana Bujoševića bili još, Saša Mirković, jedan od osnivača B92 i ANEM, autorka emisije Upitnik Olivera Jovićević, generalni sekretar RTS Stanisalv Veljković, novinar Vladimir Palikuća, pomoćnik izvršnog direktora te kuće Tatjana Ćitić, penzionisana direktorka tehnike Milena Vučetić, kao i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović.

Među kandidatima su bili i Miloš Rajković, bivši član Saveta REM-a, doskorašnji prvi čovek nedeljnika „Ekspres“ Slobodan Orlić, reditelj Đura Mrđa, Zoran Cvetković iz RTV-a, pesnik Vladan Rakić i novinar Miodrag Popov.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti