17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

NIJE SRPSKI ĆUTATI: Bujošević direktor RTS-a do 2026!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Upravni odbor RTS-a na upravo završenoj sednici, kako saznajemo izabrao je Dragana Bujoševića za novog-starog direktora, i to na mandat od pet godina!

Dragan Bujošević FOTO: ATA ImagesDragan Bujošević FOTO: ATA Images

Iako su se u javnosti proteklih meseci pominjala brojna imena za prvu fotelju Javnog servisa, dosadašnji direktor je izgleda najprihvatljiviji Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, kao i do sada, pa će Bujošević na ovoj funkciji, iako je odavno stekao pravo na penziju, ostati do 2026. godine!

- Advertisement -

Podsetimo, Bujošević je do sada bio vršilac dužnosti, mnoga su se imena vrtela kao potencijalni njegovi naslednici, u prvom krugu za njegovog naslednika je figuriralo ime Vaska Vasovića, zatim su se spominjali i Saša Mirković, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković, Marko Milutinović, ali je Bujošević i ovoga puta dobio prednost.

Bujošević, koji je u v.d. mandatu bio od 5. maja, bio je autor TV emisije „Nije srpski ćutati“ na nekadašnjoj BK televiziji.

Najduže je, od 1989. godine, radio u dnevnom listu Politika, čiji je glavni i odgovorni urednik bio od 2008. do 2013.

- Advertisement -

Radio je u NIN-u kao novinar, pomoćnik i zamenik glavnog urednika. Bio je glavni urednik magazina Evropljanin od 1997. do 1999. Sem na BK, radio je i za Prvu srpsku televiziju, gde je od 2011. do 2015. vodio emisiju „Stav Srbije“.

Ko su bili kandidati?

Na listi kandidata za generalnog direktora su pored izabranog Dragana Bujoševića bili još, Saša Mirković, jedan od osnivača B92 i ANEM, autorka emisije Upitnik Olivera Jovićević, generalni sekretar RTS Stanisalv Veljković, novinar Vladimir Palikuća, pomoćnik izvršnog direktora te kuće Tatjana Ćitić, penzionisana direktorka tehnike Milena Vučetić, kao i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović.

Među kandidatima su bili i Miloš Rajković, bivši član Saveta REM-a, doskorašnji prvi čovek nedeljnika „Ekspres“ Slobodan Orlić, reditelj Đura Mrđa, Zoran Cvetković iz RTV-a, pesnik Vladan Rakić i novinar Miodrag Popov.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti