27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA: Inspektor SBPOK na slobodi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Inspektoru za krvne i seksualne delikte SBPOK-a, Božidaru Stoliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, ukinut je pritvor jer u zakonskom roku nije optužen.

Stolić je bio uhapšen 12. juna i protiv njega je istražni postupak počeo pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pritvor mu je ukinut po sili zakona 6. avgusta, pojašnjavaju u sudu.

- Advertisement -

Nakon hapšenja Stolića pojedini mediji su preneli da je on pod sumnjom da je prenosio informacije „kavačkom klanu“, odnosno Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženima za organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila niz brutalnih ubistava i druga krivična dela.

Stolić iz SBPOK se sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

On se, nakon hapšenja, na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti