18 C
Belgrade
субота, 6 јуна, 2020

NIJE ČUDO PRIRODE: Reka kod Lazarevca azurno plava (VIDEO)

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Reka Peštan kod Lazarevca preko noći je postala neprirodno plava. Nažalost, nije u pitanju čudo prirode, već je rezultat zagađenja.

Kažu meštani Malih Crljena – azurno plava reka sada protiče ovuda. I ne samo da boja bode oči, već ni druga čula nisu pošteđena, osećaju neprijatan miris.

- Advertisement -

Na društvenim mrežama ipak tvrde i još gore – nisu pošteđeni ni biljni i životinjski svet u njoj, a reka, koja se inače uliva u Kolubaru, “maltretirana” je i pre dva meseca bojenjem u ljubičasto.

Da je došlo do reka zagađena, za B92.net potvrdili su i iz Agencije za zaštitu životne sredine.

“Na teritoriji opštine Lazarevac 31. marta došlo je do zagađenja reke Peštan koja se uliva u Kolubaru. Uočena je plava boja u dužini od 2 – 3 kilometara”, navode iz Agencije za zaštitu životne sredine.

- Advertisement -

Rekli su da su odmah po saznanju o zagađenju izašli na teren, izvršili uzorkovanje vode i obavestila nadležnu vodoprivrednu inspekciju.

Nakon uzimanja uzoraka u Nacionalnoj laboratoriji Agencije radiće se analiza opštih parametara, ukupni i rastvoreni teški metali kao i prioritetne i prioritetno hazardne supstance. Nakon urađenih analiza Agencija će obavestiti javnost i nadležne organe o rezultatima. Takođe, u saradnji sa nadležnom inspekcijom utvrdiće se potencijalni zagađivači ove reke.

Iz agencije napominju da sprovode monitoring kvaliteta voda u potpunosti usklađen sa standardima Evropske unije i godišnje izvrši analize preko 250.000 parametara.

Zagađivači, prema navodima ovog nadležnog tela, neće moći da iskoriste vanrednu situaciju.

„Iako smo prilagodili način rada u skladu sa vanrednom situacijom i preporukama Vlade Republike Srbije, redovno vršimo uzorkovanje vode na ulaznim profilima u našu zemlju kao dnevnim izveštajnim stanicama i nećemo dozvoliti da bilo kakva zagađenja prođu nedetektovana. Oštro osuđujemo ovakve postupke neodgovornih pojedinaca za koje smo uvereni da će u najskorijem roku biti kažnjeni na odgovarajući način“, ističu iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Opština Lazarevac u saopštenju je navela da su pripadniciz Policijske stanice Lazrevac operativnim radom na ternu identifikovali jednog potencijalnih počinilaca. Navedeno je da se radi o licu D.S. iz Rudovaca, a da se za ostalim počiniocima i dalje traga.

I dalje nije objavljeno čime je reka obojena.

Na Jutjubu se pojavio i snimak pritoke Peštana na kojoj se vidi voda obojena u jarko crvenu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

DEMONSTRANT ZAPALIO POLICAJCA: Užasne scene na protestu u Meksiku (VIDEO)

Demonstranti su zapalili policajca u Meksiku tokom protesta zbog smrti meksičkog Džordža Flojda — pritvorenika koji je preminuo odmah posle hapšenja.

Jurić otkrio ime političara i predao fotogarije

Jurić je istakao da mu je žao što se od priče o političaru pedofilu napravila afera Sve papire,...

“Ja sam Srbin, pravoslavac, vernik. Pola Vlade da mi bude gej, ne dolazi u obzir”

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji sa izbornom listom “Narodni blok – Velimir Ilić – general Momir Stojanović” izlazi na izbore za...

STARAC KRVARI: Novi snimak brutalnosti sa ulica Amerike

Amerika i nemilosrdnost policije Strašan snimak policijske brutalnosti u Bafalu, tokom protesta zbog smrti Džordža Flojda, ponovo je...

SINIŠA MALI U TRCI ZA PREMIJERA SRBIJE? „Nije samo kampanja“

Ministar finansija Siniša Mali odbacio je danas navode da je u trci za budućeg premijera Srbije. Mali je, upitan da li...
- Advertisement -