Ni Moskvi ni Kijevu ne odgovara da se ovaj rat brzo završi! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Komentator Andrej Ćirić smatra da Ukrajini ne odgovara da se oružani sukob sa Rusijom završi imajući u vidu da njena ekonomija, pa i isplaćivanje plata i penzija, direktno zavisi od sredstava dobijenih sa zapada koji će prestati da ih pomaže ako prestanu da se bore.

Sa druge strane, ruska ekonomija se pokazala jako žilavom i profitirala je od sankcija tako da se i njima ne žuri.

- Advertisement -

Ćirić ja kaže da je jedino pitanje koliko Ukrajina može da podnese žrtava koje su sada po nekim procenama preko 100 000. On kaže da prema ruskim procenama rat bi mogao da traje još dve ipo godine iako on lično veruje da je moguće da će on biti gotov do kraja godine pre svega zbog nemogućnosti ukrajinske vojske da podnese gubitke.

Ćirić kaže da je Ukrajina prinuđena da krene u ofanzivu iako nema izgleda da ona uspe i da je verovatno to zahtev iz nekog centra van Kijeva. On kaže da Ukrajina ne vodi rat vojničkom logikom već PR logikom i u tome vidi motive odbrane Bahmuta po svaku cenu.

Ćirić kaže da čak i kada bi Ukrajinski napad kod Zaporožja uspeo, a oni izbili na Azovsko more to ne može promeniti ishod rata i da je Ukrajinska vojska svakoga dana sve slabija.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu