Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije najavio protest za ponedeljak

Obavezno pročitajte

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije najavio je protestni skup „Zaustavite nasilje“ za ponedeljak 8. maj, s početkom u 13 časova ispred Ministarstva prosvete u Beogradu.

„Protest se organizuje s ciljem da se Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete pozovu na suštinske, a ne samo kozmetičke promene, kako bi se narastajuće nasilje u društvu i prosveti konačno zaustavilo“, naveo je taj sindikat u današnjem saopštenju.

- Advertisement -

Oni su zatražili smenu ministra prosvete Branka Ružića, kao i izmene Krivičnog zakonika i Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

„Sindikat poziva sve prosvetne radnike, roditelje, učenike i političke aktere da podrže protest, jer je nasilje u školama odraz nasilja u društvu i tiče se svih građana“, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni u prosveti, koji su članovi više sindikata, obustavili su rad u školama u četvrtak i petak širom Srbije, nakon što je 13-godišnji učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu