NEZABELEŽNO: Milo ustaje protiv sebe samog — Maratonac trči počasni krug!

Obavezno pročitajte

Milo i zakazani miting

Najveći politički “maratonac” u regionu koji vlada već 30 godina Crnom Gorom zakazao je nešto kao “oproštajni koncert” ili poslednju “fudbalsku utakmicu” za svoje navijače. Milo Đukanović danas trči počasni krug.
Nikako drugačije, nego tim metaforičnim i groteskni slikama, ne može se opisati to da jedan režim, koji apsolutno drži sve vidljive i skrivene i poluge državnog sistema, stoji iza uličnih protesta protiv – rezultata izbora.

Kako drugačije okarakterisati miting koji je za danas zakazan u Podgorici, a koji je usmeren isključivo protiv nedvosmisleno iskazane izborne volje naroda, uprkos dokazanim neregularnostima iza kojih stoji Milova vlast.

Vlast protestuje protiv činjenice da sistem nije uspeo da potkupi, zaplaši, podmaže, prisili, još veći broj ljudi kako bi pobedio “sile mraka” i ostao moćan, neupitan i nedodirljiv.

Vlast protestuje protiv činjenice da nije bilo dovoljno dupliranih ličnih karata, nije se dovoljno prošvercovalo glasača iz Luksemburga, Sarajeva, Prištine, Albanije, evropskih i svetskih metropola, nego su većinu odneli oni koji postoje i žive u Crnoj Gori.

milo,

Vlast protestuje danas jer mediji u Crnoj Gori, iako su samo branili režim, a ocrnili opoziciju, nisu dovoljno zgazili sve norme slobodnog novinarstva, nisu dovoljno ulepšali Mila, a anatemisali Srbiju, Rusiju, Vasilija Ostroškog, manastir Moraču, mitropolita Amfilohija.

Vlast izlazi na ulice jer službe nisu dovoljno napadale islamske svetinje po Pljevljima i Bijelom Polju i nisu uspele da ubede narod da iza tih blasfemija, kamenovanja i pretnji stoje bradati četnici zakrvavljenih očiju sa zadahom rakije i masnom bradom od gibanice.
Vlast danas protestuje jer Albanci nisu naterali sve pripadnike svoje zajednice da budu branitelji Milovog lika i dela, nisu uspeli da zastraše sve svoje ljude nego im je promakao tamo neki “albanski četnik” Dritan koji bi sada još i da vodi Crnu Goru.

Vlast danas, što nije viđeno u modernoj politici, podiže bunu protiv same sebe, jer je navukla gnev sopstvenog naroda, okrenula apsolutnu većinu građana Crne Gore protiv svoje “politike” i njihovih “čistih namera” da stvori novi jezik, novu crkvu, novi identitet, novo postojanje.

Vlast danas protestuje i protiv međunarodne zajednice, zapadnih centara moći koji nisu mrdnuli malim prstom, nisu pritekli u pomoć da spasu Mila koji im je tako prilježno služio decenijama, koji je zemlju ugurao u NATO, bio kooperativan, dovoljno mrzeo Ruse, Srbe, pravoslavni svet.

Milo protestuje protiv kriminalnih krugova koji sad ćute kao nezahvalnici, ne pomažu, sede po kafićima uz espreso i kiselu vodu umesto da svim svojim silama i stečenim milionima evra brane poredak koji im je obezbedio privilegije i bogatstvo.
Dakle, Milo Đukanović i njegov režim danas igraju svoju poslednju utakmicu. Održavaju oproštajni koncert posle “predigre” u Cetinju gde su njegove malobrojne pristalice pevale ustaške pesme i, nakazno slaveći traktore, najavljivali novu oluju za Srbe .

I dobro, neka Milo održi još taj jedan protest protiv samog sebe. Neka pokaže još jednom lice svog trodecenijskog režima. Neka istrči taj počasni krug, pa da počne da se rađa jedna nova i drugačija Crna Gora.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu