NEVIDLJIVI: Teško narodu sa razularenom vlašću, krotkom opozicijom i potkupljenom “strukom” (3)

Autor teksta: Svetlana Nikolić

0
310
alt=

Nevidljivi: Godinu dana traje paranoja koju marionete u Srbiji  sprovode po nalogu svojih gospodara.  Protiv virusa koji nikada  laboratorijski nije  izolovan, niti autopsijom utvđen kao uzrok smrti?! Egzistira  virtuelno!  Treniraju se  “mere” , pravi mu se sačekuša i ustoličuje dresura ?! 

alt="Nevidljivi"
Nevidljivi virus ili nevidljivi ljudi?

Za razliku od “nevidljivog”  koji  hara iz potaje, u satnici i pikovima, stvarni uništitelj razara u kontinuitetu. Rasprodaје, rasipa, otima. Gradsko zemljište, njive, oranice, vazduh i čitave gradove pretvara u kapital privatnih kompanija.  Pustoši selo. Trguje  bez skrupula.  Roba je sve što ima kupca. Resursima, vrednostima, zdravljem, slobodom i pravima građana.   

Nevidljivi je dobar instrument straha

Strah je najzastupljeniji instrument socijalnog inženjeringa,  poluga dresure i poslušnosti.  Primenjivan  je tokom drugog rata u laboratorijama i logorima nacista. U normalnim okolnostima  javlja se kao prirodna, urođena ili  stečena emocija.  Kod velikog broja građana danas,  intezivno je prisutan u vidu egzistencijalnog  straha. Ali, nije svaki realni strah  opravdan i duštveno podoban. Pravo na izvoni,  egzistencijalni strah ukinuto je dekretom,  agendom. U ime višeg, političkog naručenog staha koji se ciljno proizvodi  i štimuje.            

Kao i svaki rat, i ovaj  protiv  razuma, ima svoje  profitere.  U državnim službama  nerad se širi kao kuga.  Pred sudovima, katastrima, sekreterijatima godinama tavore predmeti,  od životne važnosti  za običnog  čoveka.  I ranijih godina statistika smrtnosti u Srbiji prevazilazila je dinamiku njihovog rešavanja. Sada se  otvoreno zagovara nerad!  Kovid  je opšte mesto, zakon nad zakonima,   Alajbegov zaklon i kapa!   

Nevidljivi hapsi život

Zbog  “nevidljivog” neprijatelja, uhapšen je život.  Narod je na nanogici!  Ali “pravi” urušitelj ne posustaje!  Otimačine, sumnjive nabavke,  lova se isisava, država zadužuje.  Tzv. građanska Srbija ga proziva zbog korupcije, bliskih veza sa klanovima,  Potemkinovih  sela i puteva,  porodičnog biznisa i prevara.  Vodja je   “šibicar”, “ beslovesni lažov”!  Ni reč mu ne veruje!  Ali veruje da  taj koji   svesno, dosledno i  godinama  patološki  laže,   sada iznebuha  brine o zdravlju nacije.  I ne samo što tom  “opsenaru”  veruje, već ga u celoj  farsi i svesrdno podržava.  “Utamničiti”,  još  žešće  “zaključati”,  poručuju  iz redova tzv. građanske opozicije.  

Na forumima i  mrežama Predrag Kon slovi za dr Mengela.  Da zlo bude veće,  za preuzimanje ove titule nekoliko je takmaca! Velike šanse u disciplini  beščašća,  ima izvesni  Radovanović dr Zoran. Fasciniran količinom uticaja i cifara, kojom farmako mafija kupuje poslušnike, još jače bi da zakantači  Srbiju!  Uopšte, to je ideja za koju se zalaže  “ujedinjena struka” građanske provenijencije.  Valjda bi,  da trajno sirotinji navuku nanogicu! Po nekim napisima, to su oni sa dva radna mesta,  dve plate u proseku,  sa bonusima, grantovima i plaćenim seminarima  iz fondova  farmako  industrije?!     

Nevidljivi i „struka“

  “Ujedinjena struka” i institucionalno je započela bitku.?!  Nije u pitanju borba  protiv smrtonosne zagađenosti!?  Niti  za pravo na lečenje  hroničnih bolesnika, kojima se godinu dana uskraćuje pristup  zdravstvu  i odlažu operacije, zbog čega  ljudi masovno umiru.?! Ne bije se ni bitka, da se  istraže, obznane i institucionalizuju drastične posledice bombardovanja  recimo, s obzirom na alarmanto oboljevanje  od maligniteta u Srbiji?! A što bi bilo logično da pokrene “struka” pa i ova  iz građanske opcije.  Istoj ne pada ne pamet  da se  pobuni protiv  nošenja “maski” , recimo,  o čijim nesumnjivo opasnim i nesagledivo štetnim  posledicama po zdravlje  znaju i đaci  srednje škole.

„Nevidljivi ili nedovoljno dobar mikroskop?“

Širi je spektar tema koje bi “ujedinjene” mogao da pokrene i zebrine?!  Ali gle čuda, “struka” se opredelila  da  zastupa jedan narativ i  agendu svirepog  milijardera, koji  niti je stručnjak, niti  lekar… Samo je vlasnik  farmaceutskih kompanija i fondova,  preko kojih farmako mafija ubire  poslušnost i  odanost  onih koji su u sistemu javnog zdravlja  Srbije.

Teško  zdravlju nacije koje se kreira iz provizija i fondova.  I Srbiji sa autokratskom, odmetnutom i razularenom  vlašću,  krotkom opozicijom i potkupljenom strukom. 

Ostavite komentar