NEVIĐENA PLJAČKA: Deki ne daju penziju već godinu i po dana, država ga prevarila!

Obavezno pročitajte

Slobodan Milovanović, penzioner iz Zrenjanina, na brutalan način je izigran od državnih institucija. Iako je ispunio sve uslove za penziju, kada je podneo zahtev, prvo si insistirali će mu dati pod uslovom da promeni matični broj?! koji ima decenijama (tobože nije rođen na dan koji mu piše u svim zvaničnim dokumentima i kada slavi svoj rođendan), a potom su konstatovali da Slobodan Milovanović pod novim matičnim brojem nije ispunio uslove za penziju jer su dažbine uplaćivane preko starog matičnog broja!

Silne probleme i muke je imao ovaj penziner da bi dokazao da je u pravu, meseci su prošli i na kraju su prihvatili njegov zahtev, konstatovali da je ispunio sve uslove, ALI mu ni posle 18 meseci nisu poslali rešenje za penziju niti da ga odbijaju?!

Toliko su besramno postupili prema ovom penzioneru, da su zaposleni u PIO fondu čak okrivili „sporu Poštu kojoj trebaju meseci da fizički pošalje dokumenta do njih“, dok se Brnabićka hvali da je sve digitalizovano i da dokumenta ne putuju preko Pošte, a svakakako bi odavno stigla i da su poslata pre nekoliko meseci preko goluba pismonoša.

- Advertisement -

U opštini nisu hteli da mu pomognu za socijalna primanja jer je „podneo zvanično zahtev za penziju“, u PIO fondu su mu predložili i da podnese novi zahtev za penziju, što on odbija jer novi bi automatski poništio stari i nepovratno bi izgubio novac koji je trebalo da dobije tokom 18 meseci, od kada je podneo prvi zahtev.

„Ne dam da mi ukradu novac! Zašto sam plaćao dažbine državi, ako mi ne daju moj novac i moju penziju kad ispunjavam uslove“, ogorčen je Slobodan.

Milovanović želi da podeli svoju muku sa narodom i zato što se plaši da nije jedini prevaren od državnih organa na ovaj način i želi da upozori buduće penzionere šta može da im se dogodi u Srbiji.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu