Netanjahu i Galant kažu da su svi članovi Hamasa „mrtvi ljudi“

Obavezno pročitajte

Izraelski najviši zvaničnici izjavili su da su svi članovi palestinskog Hamasa „mrtvi ljudi koji hodaju“.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i ministar odbrane Joav Galant rekli su na konferenciji za novinare da izjava uključuje i one hamasovce koji deluju van Pojasa Gaze.

- Advertisement -

Galant je dodao da „nema razlike između teroriste sa kalašnjikovim i teroriste u trodelnom odelu“, što izgleda kao aluzija na lidera islamskog ekstremističkog Hamasa Ismaila Hanijea, za kojeg se veruje da živi u Kataru.

Izraelski mediji su uz ovu vest objavili fotografiju Hanijea od 1. novembra kada je preko televizije pozvao na „političko rešenje“ sukoba s Izraelom.

Ministar odbrane Izraela je večeras rekao i da IDF ( Izraelske odbrambene snage) nastavljaju snažno da napadaju Hamas i da će uskoro dejstvovati na jugu Pojasa Gaze.

On je objasnio da je u toku druga faza kopnene invazije i da vojska dejstvuje takođe na istoku , a ne samo na severu Pojasa Gaze, a da Hamas ostaje bez tunela bunkera, punktova i da su ubijeni mnogi visoki komandanti.

Galant je ocenio da je svakim danom sve manje mesta na kojima „ teroristi Hamasa mogu da se kreću“, te da će oni koji se kriju na jugu, gde bi IDF tek trebalo da pošalje kopnene snage“ to uskoro osetiti“.

Ministar je govorio i o porodicama talaca otetih prvog dana napada Hamasa na jug Izraela 7.oktobra i odvedenih u Gazu i rekao da se sa njima sastaje svake nedelje, te da nema većeg prioriteta od njihovog povratka.

Galant smatra da se Hamas „ igra s emocijama porodica i izraelskom javnošću, ali da je Ratni kabinet odlučan da se taoci oslobode“.

„Ono što se desilo 7.oktobra je gore od svakog drugog fenomena u svetu u proteklim decenijama. To je Hamas i Hamas razume samo silu“, rekao je Galant, dodajući da je sve očiglednije da je odluka da se ide u rat kako bi se uništio Hamas i vratili taoci bila ispravna.

Galant smatra da je Hamas sada samo zainteresovan za preživljavanje.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zaharova: Zašto OEBS nije bio šokiran bombardovanjem Jugoslavije osiromašenim uranijumom?

Po čemu se 21. vek razlikuje od kraja 20. veka? Zašto su svetski lideri toliko šokirani onim što se...

Još priča na sličnu temu