NETANIJAHU UDARIO: Iran ubio 176 ljudi

Obavezno pročitajte

 Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je Iran ubio 176 ljudi oborivši ukrajinski putnički avion iznad Teherana i da je to pokušao da sakrije od međunarodne zajednice.

„Iran ne samo da ugnjetava sopstveni narod i rukovodi terorizmom po Bliskom istoku, već je izazvao i smrt 176 ljudi, i to posle krio i lagao o tome međunarodnu zajednicu“, izjavio je Netanijahu dan nakon što je Iran priznao da je greškom oborio ukrajinski putnički avion iznad Teherana.

- Advertisement -

Kako prenosi „Džeruzalem post“, Netanijahu je izjavio saučešće porodicama žrtava avionske nesreće.

On je ponovo naglasio da Izrael Iranu neće dozvoliti da razvije nuklearno oružje.

„Odajem priznanje (američkom predsedniku Donaldu) Trampu što je uveo nove, vrlo stroge sankcije iranskom režimu“, dodao je izraelski premijer.

On je, takođe, pohvalio, kako je naveo, hrabrost Iranaca koji su izašli na ulice kako bi protestovali protiv vlasti u toj zemlji.

„Oni zaslužuju slobodu, oni zaslužuju mogućnost da žive u bezbednosti i miru, a sve to im onemogućuje režim“, kazao je Netanijahu.

„Džeruzalem post“, međutim, dodaje da se Netanijahu nije osvrnuo na izveštaje američkih medija En-Bi-Si i „Njujork tajms“ da je Izrael SAD dostavio obaveštajne podatke koji su američkim snagama pomogli da lociraju i likvidiraju ključnog iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Ubistvo Sulejmanija je dovelo da zaoštravanja odnosa Irana i SAD, nakon čega je usledio iranski napad balističkim raketama na baze SAD u Iraku i obararanje aviona „Jukrejnijen internešenel erlajnsa“, za koji je Iran, kako tvrdi, mislio da je američka raket

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu