Netanijahu: Lažne vesti da nas je Amerika ubedile da ne širimo vojne aktivnost

Obavezno pročitajte

JERUSALIM – Tokom današnje sednice izraelske vlade, premijer Benjamin Netanijahu je odbacio izveštaje u kojima se navodi da su Sjedinjene Američke Države ubedile Izrael da ne širi svoje vojne aktivnosti.

„Video sam lažne izveštaje da nas SAD sprečavaju u operativnim operacijama u regionu. To nije tačno. Izrael je suverena nacija. Naše vojne odluke su zasnovane na našim sopstvenim proračunima, ali o tome neću da govorim detaljno“, poručio je Netanijahu, prenosi Rojters, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Vol Strit Džurnal je u subotu objavio da je predsednik SAD Džozef Bajden ubedio Netanijahua da ne napada militantnu grupu Hezbolah u Libanu, iz zabrinutosti da će to izazvati napad na Izrael, sličan Hamasovom napadu 7. oktobra na jug Izraela.

Netanijahu je danas insistirao da akcije Izraela nisu diktirane spoljnim pritiscima.

„Odluka o tome kako da upotrebimo naše snage je nezavisna odluka Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i nikoga drugog“, rekao je Netanijahu.

 

U današnjem saopštenju IDF navodi se da su tokom proteklog dana vazduhoplovne, mornaričke i kopnene snage Izraela pogodile oko 200 ciljeva u Pojasu Gaze, kao i da se „žestoke borbe“ nastavljaju, preneo je ranije Tajms of Izrael.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu