22.7 C
Belgrade
subota, 24 jula, 2021

TUŽILAŠTVO PROGOVORILO: Cvijan pre nestanka podneo krivičnu prijavu protiv Vučića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Član Predsedništva SNS, Vladimir Cvijan, podneo je u decembru 2013. godine, krivičnu prijavu protiv lidera SNS Aleksandra Vučića zbog, kako je tvrdio, pokušaja fizičkog napada i vređanja na sednici Predsedništva SNS.

Cvijan je tada izjavio da je Vučić pokušao fizički da ga napadne i da ga je vređao.

– Ovo je prilika da vidimo srpsko pravosuđe na delu – rekao je Cvijan medijima.

- Advertisement -

Prijavu je podneo Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Cvijan je nakon toga poslao pismo na adrese 13 ambasada u Beogradu, u kojem upozorava da je u Srbiji u toku povratak devedesetih.

– Koristim priliku da vam čestitam predstojeće praznike i poželim mnogo uspeha u daljem radu, kao i zajedničku saradnju. Obaveštavam vas i o našoj zabrinutosti za stanje ljudskih prava u Srbiji, naročito s obzirom na ogromne pritiske koje trpi opozicija, kao i svi ostali koji misle drugačije od aktuelnog režima – napisao je Cvijan i dodao:

- Advertisement -

– Prema našem mišljenju, na sceni je povratak devedesetih godina prošlog veka, o čemu smo spremni da vas obavestimo i razgovaramo o planovima za dalju akciju, kad vi budete imali vremena.

Pismo je prosleđeno ambasadama SAD, Ruske Federacije, Velike Britanije, Francuske, Austrije, Švajcarske, Italije, Nemačke, Izraela, Češke, Slovačke, Azerbejdžana i šefu Delegacije EU u Srbiji.


Kako su ovih dana pisali pojedini mediji, oslanjajući se na otkrića hrvatskog novinara Domagoja Margetića, Vladimir Cvijan dobio je 2013. godine interne dokumente pravnog tima belgijskog Delhaizea, u kojem se opisuju sumnjivi tokovi gotovine u procesu kupovine Delta Maxija. Kome je u gotovini isplaćeno neverovatnih 300 miliona evra provizije?

Gde je završilo 1,8 milijardi evra gotovine u operaciji Delhaize-Delta Maxi? Kad je Cvijan o ovome tražio odgovore Aleksandra Vučića, Vučić ga je fizički napao na sednici predsedništva SNS-a i pretio mu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti