„Nestaje nam kiseonik“: Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici upozorava na humanitarnu katastrofu

Obavezno pročitajte

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, kaže dr Zlatan Elek direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Elek za „Novosti“ dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da tzv. vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

- Advertisement -

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

Kada se radi o tome što je Priština dozvolila prelazak administrativnih prelaza za srpske prevoznike sa stranom robom, Vučić kaže da su stvari mnogo ozbiljnije.

„Kažete promenio je odluku i dozvoljava ulazak robe iz inostranstva. Je l’ shvatate kakav je to bezobrazluk? To znači da Srbi ne mogu da uvezu kiseonik ili hleb, vodu, ništa što je proizvedeno u Srbiji, ali vi Srbi ste dobrodošli ako treba da zarađujete pare za naše strane kompanije. Mi smo izvršili pritisak za našu, američku i nemačku robu koju Srbi prevoze. I strance nije sramota da se hvale takvom odlukom. Najmanje milion dnevno su gubici“, rekao je Vučić za RTS.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ROĐACI TVRDE: Hamasovci žigosali decu taoce da ih pronađu ako pobegnu

Rođaci talaca koje su "hamasovci" oslobodili iz zatočeništva u Gazi kažu da su deca žigosana pošto su oteta sa...

Još priča na sličnu temu