23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

NEPISMENI I NENORMALNI: Šapićev direktor završio školu pre nego što je osnovana?!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić po hitnom postupku je u četvrtak smenio direktore preduzeća u glavnom gradu i na njihova mesta postavio nove. A jedan od onih koji privlače najveću pažnju svakako je Vuk Janković, novi direktor „Beograd puta“, koji je, verovali ili ne, naveo da je srednju školu završio i pre nego što je ona osnovana?!

Janković je na ovu funkciju došao umesto Ivana Tejića i odmah je na površinu isplivala njegova biografija.

- Advertisement -

Naime, na sajtu opštine Čukarica, gde je bio član veća za privredu, poljoprivredu i ekologiju, piše da je rođen 24. decembra 1985. godine, da je od 2010. do 2015. radio na poslovima komercijale u „Interkomercu, da je potom bio direktor firme „Beoplan a.d.“, a od 2018. i direktor firme „Alpesto d.o.o“.

Međutim, šta je najzanimljivije kada je reč o naprednjačkim kadrovima? Naravno, obrazovanje, budući da veliki broj udarnika Srpske napredne stranke ima sumnjive diplome.

- Advertisement -

Za Janković je značajno to što je na Megatrendu studirao punih 15 godine, dok je pre toga, kako je naveo, od 2000. do 2004. godine išao u opštu gimnaziju „Milutin Milanković“.

I tu dolazimo do ključnog detalja ove priče… Jer, postavlja se pitanje kako je Vuk Janković u tom periodu mogao da ide u pomenutu školu, kada je ona osnovana tek 2004. godine?! Nešto se ovde debelo ne poklapa.

Aleksandar Šapić FOTO: ATA ImagesAleksandar Šapić FOTO: ATA Images

– Novi direktor „Beograd puta“ završio školu pre nego što je škola osnovana?!? Beokom, mislim da imate situaciju – napisala je na Tviteru Tamara Tripić, potpredsednica Demokratske stranke.

Eto, i to je moguće u naprednoj Srbiji, škole se završavaju i pre nego što su same počele sa radom. I posle se čudimo zašto je glavni grad u ovakvom stanju u kom jeste…

Ujedno, ovo je i odgovor na pitanje zašto je Aleksandar Šapić od javnosti krio imena kandidata za direktore javnih preduzeća.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti