NEPISMENA MENTOLKA: Ana Brnabić u Srbiji opet bruka svoj hrvatski narod! Vodite je kući!

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Ana Brnabić svakodnevno pokazuje javnosti svoje (ne)sposobnosti. Osim što je Vučićev klimoglavac, Brnabić, koja je na početku svoje političke karijere predstavljena kao uspešna i obrazovana žena, ne zna osnovna pravila srpskog jezika. Zbog njenog neznanja, tivteraši su morali da reaguju i da je malo upute u pravopis našeg jezika.

– Pobogu, devojko, predsednica si Vlade, opismeni se već jednom, piše se „s obzirom“! (Prvo sam mislio da joj ovaj put progledam kroz prste, ali bilo je jače od mene) – napisao je Bojan Pajtić, reagući na tvit Ane Brnabić u kome je pokazala svoje pravopisne sposobnosti.

Tako je premijerka koja pokušava da razume kako da razume i koja je nedavno izmislila novu reč (lupendarati), napisala sledeće:

- Advertisement -

– Nadrealno. Upisano! Uz kokoške sa marihuanom, pozive da se MUP-u prijavi policija, globalna gibanja u kojima je nastao kovid… Nego, obzirom da je Đilas 2011. govorio da bi voleo da bude kao Janković, jel’ mislio na to što je ovaj uspeo da se oslobodi optužbi za utaju poreza?

– Može je l’, je li ili jel u neformalnom obraćanju. Jel’ ne može nikako – napisala je predsednica SSP Niš Jelena Milošević, ispravivši tako fikus premijerku.

Brnabić, osim što je napisala „obzirom“, nije mogla da ubode ni kako se piše upitna rečca, pa umesto odvojeno „je l'“ napisala je sastavljeno „jel'“. Ovo nije prvi put da premijerka kuburi sa pravopisom, pa se postavlja pitanje da li postoji neko u njenom timu koji bi joj pomogao da premosti ove prepreke i da se više ne bruka?

Građani u komentarima nisu bili zadovoljni onim što je premijerka napisala.

– Premijerko, narod ti je gladan, logoped plače za tobom, a ti braniš samo svoje mesto u Jovankinoj vili koje isti taj gladni narod debelo plaća… I radi nešto za šta si plaćena – istakao je Vitomir.


 – Valjda imate internet da prvo proverite pravopis, ipak ste na najvišoj državnoj funkciji Republike Srbije. O besmislicama koje pišete neću ni da komentarišem. Sramota – napisao je Mikaso.

Podsetimo, ne tako davno Bojan Pajtić je takođe skrenuo pažnju premijerki na njene pravopisne greške, jer nije znala da se imena koja označavaju pripadnost pišu malim slovom, a da u korenu reči „protest“ ne postoji slovo „V“, te je napisala „đilasovci“ i „protestVuju“. Očito da ta lekcija nije bila dovoljna da se premijerka obrati nekome za pomoć, pa je Pajtić odlučio još jednom da je poduči.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu