NEOČEKIVANO: Evo ko je jedan od glavnih kandidata za premijera nove Vlade

Obavezno pročitajte

Premijerka Ana Brnabić rekla je da predsednik Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem i navela da je ona jedan od dva kandidata za premijera nove vlade.

Brnbić je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije (SPS) dali protestima opozicije u Beogradu.

- Advertisement -
foto: Printscreen/TV Pink

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što ceni kod njega borbenost.

„Aleksandar Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, pre svega mislim na SPS nisu tako borili, i neki iz SNS“, navela je.

Nije želela da otkrije ko je drugi kandidat za premijera.

„Drugi kandidat je kandidat iz naše stranke iza koga bih ja stala u svakom trenutku“, rekla je Brnabić.

Ispričala je da je Vučić tražio od njih da se izjasne o četiri opcije u vezi sa budućim partnerstvom. Prva je da SNS bude u koaliciji sa SPS-om, druga da budu u koaliciji sa Šapićevim SPAS-om, treća da udju u partnerstvo i sa SPS-om i sa SPAS-om, i poslednja opcija – da SNS bude sam uz podršku manjina.

„Ja sam glasala da SNS formira sama vlast sa manjinom. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju“, rekla je Ana Brnabić.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu